NOĆNI BRODOVI

Film o ljubavi koja ne priznaje godine

U filmu “Noćni brodovi” Igora Mirkovića koji se 15. ožujka počinje prikazivati u hrvatskim kinima Helena i Jakov proživljavaju romansu u godinama kada to od njih nitko ne bi očekivao. Zaljubljeni par u osmom desetljeću života kreće neutabanim stazama, baca mobitele u rijeku i pokvarenim se autom zapućuje u posljednju avanturu, prema brodu koji je Helena propustila prije šezdeset godina.

– Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši – kaže glavna glumica Ana Karić, čiji je partner u filmu Slovenac Radko Polič.

Igor Mirković snimio je film “Noćni brodovi’, svoj igrani prvijenac nakon dokumentaraca kao što su “Novo, novo vrijeme” i “Sretno dijete” te novinarske karijere i vođenja Motovun film festivala, prema scenariju nagrađivanog dramatičara Elvisa Bošnjaka na kojemu je i sam radio. Kamera Silvestra Kolbasa ljubavnu priču toplih boja zabilježila je na zagrebačkim, riječkim i đurđevačkim lokacijama.

Glazbenu podlogu filma potpisuje etno-jazz zvijezda Tamara Obrovac, a skupina Meritas najavljuje ga stihovima i spotom pjesme “Još jednom”.

Stotinu je priča o prvoj ljubavi, no ovo je priča o zadnjoj. Već sutra na Glorijinim stranicama pogledajte kako se razvijala romansa između Ane Karić i Radka Poliča na snimanju filma “Noćni brodovi”.

U filmu igraju i Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Pero Kvrgić, Jadranka Đokić te Stjepan Jimmy Stanić.

Producenti su Studio dim u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, Bela filmom iz Ljubljane, Delirijumom iz Beograda te Radiotelevizijom Slovenije. Uz Hrvatski audiovizualni centar, film su podržali i jedan od najvećih europskih filmskih fondova – Eurimages, program MEDIA, Grad Rijeka, Filmski centar Srbije, Slovenski filmski sklad i Viba film.

Linker
29. travanj 2024 05:50