MEĐUNARODNI USPJEH

Film Leona Lučeva nagrađen na Sundanceu

Film ‘Krugovi’, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, osvojio je posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma na Filmskom festivalu Sundance na dodjeli održanoj sinoć, 26. siječnja, u Park Cityju. Nagradu je preuzeo redatelj Srdan Golubović koji se zahvalio Festivalu te ekipi filma na podršci.

– Posebno se želim zahvaliti mojoj ekipi. Podržavali ste me svih ovih godina, a nije bilo lako sa mnom. Hvala vam – kratko je zaključio. Osim redatelja, film su na Sundanceu predstavili glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od naslovnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

‘Krugovi’ su priča o petoro ljudi koje je povezao tragičan događaj. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji se dvadeset godina poslije suočavaju s prošlošću. Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Pri povratku s Festivala, Leon Lučev imat će pune ruke posla budući da u Zagrebu u suradnji s kolegama umjetnicima i sociolozima pokreće kontinuirani rad na istraživanju, suočavanju i oslobađanju vlastitih emocija i potencijala kroz vježbe predstavljanja, izlaganja, prepoznavanja emocija, artikuliranja emocija, prihvaćanja emocija. Radionice će se odžavati 2. i 3. veljače u prostorijama Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10.

Linker
27. travanj 2024 08:43