NOVE STRASTI

Filip Juričić i Iva Šulentić - bivši ljubavnici ponovno u zagrljaju

Filipa Juričića i Ivu Šulentić , nekadašnji ljubavni par, ponovno je u intimni zagrljaj spojila mlada redateljica Lana Račić u kratkometražnom filmu “Šta ti znaš šta se meni dogodilo” koji se danas, uz ostale filmove iz produkcije filmskog inkubatora Blank , u 21 sat može besplatno pogledati u Kinu Europa.

Nije to bio neugodni angažman koji su glumci profesionalno odradili, već spoj koji su i sami inicirali.

– Kontaktirala me Iva, s kojom sam u odličnim odnosima i rekla da ima jedan zgodan scenarij. Njen angažman već je bio dogovoren, a kako smo nekada bili zajedno ispalo je da bi njoj bilo manje neugodno bivše ljubavnike igrati samnom – rekao je Filip Juričić.

Zvijezdi “Larinog izbora” intimne scene s bivšom djevojkom nisu predstavljale problem, već upravo suprotno, dodatni poticaj.

- Od našeg prekida prošlo je pet godina, tako da smo danas na jednom drugom, prijateljskom nivou. Zakopane su sjekire i nemamo nikakvih problema u odnosu, k tome se oboje bavimo glumom, pa smo angažman odradili na obostrano uživanje – kaže Juričić, koji je vrlo zadovoljan obavljenim poslom.

– Oduševili su me i redateljica Lana Račić, mlada, ambiciozna osoba puna života, i scenarij, kratka, ali vrlo precizna forma koju ću večeras prvi put vidjeti na platnu, ali sam na kompjutoru već vidio da je odlično ispalo – zaključio je Filip.

Uz premijeru filma “Šta ti znaš šta se meni dogodilo” koju će posjetiti i zvijezde filma, večeras se u kinu Europa mogu vidjeti i filmovi “Dupence”, “Jazavci” i “Pričaj sa mnom”, također iz produkcije Blanka. Bit će predstavljen i šesti broj filmološko-filmofilskog časopisa Filmonaut, jedine hrvatske tiskovine posvećene filmu, pored znanstveno orijentiranog Hrvatskog filmskog ljetopisa.

Šesti broj Filmonauta posvećen je odjecima nijemog filma, tj. filmašima i filmskim naslovima koji se kreativno bave nasljeđem prvih nekoliko desetljeća od otkrića pokretnih slika. Novi Filmonaut donosi i intervjue s Damirom Čučićem, Ilianom Metevom i Darkom Masnecom, kao i recenzije 24 filmska naslova iz ograničene, festivalske i kinodistribucije.

Linker
25. travanj 2024 11:39