BONOVA KĆI

Eve Hewson: Dok tata pametuje glumi me uči Sean Penn

U filmu “Ovo mora biti pravo mjesto” uz Seana Penna glumi i Eve Hewson , kći legendarnog pjevača grupe U2 Bona Voxa. Film će se u Hrvatskoj premijerno prikazati u sklopu međunarodnog programa Pula Film Festivala pa će i naši gledatelji moći vidjeti zašto 21-godišnjoj irskoj glumici predviđaju uspješnu karijeru.

Zašto ste baš taj film odabrali za svoj glumački početak? – Najvažniji mi je bio scenarij, nekako sam se odmah pronašla u priči o djevojci koja se sprijateljuje s ostarjelom rock-zvijezdom. A kad sam doznala da film režira Paolo Sorrentino te da ću glumiti uz Seana Penna, Frances McDormand i Judda Hirscha, odluka je bila vrlo lagana.

Koliko je bilo teško odrastati kao kći rock-zvijezde? – Uvijek mi je nezgodno odgovoriti na to pitanje. Netko ima tatu učitelja, netko liječnika, a moj otac je rock-zvijezda. To je za mene normalno stanje. Drugog tatu nemam.

Je li vam tata uoči snimanja filma dao neki savjet? – On voli govoriti o glumi i misli da o tome zna mnogo više nego što doista zna. Za glumački savjet ipak ću se prije obratiti Seanu Pennu.

Je li vam Sean Penn što savjetovao? – Bio mi je velika potpora na snimanju. Od njega sam naučila da na set trebam doći deset minuta prije početka snimanja i potpuno koncentrirana na ono što trebam napraviti.

Koji su vam glumački planovi? – Voljela bih prvo diplomirati. Ostale su mi još dvije godine glume na Sveučilištu u New Yorku, a kako ne bih voljela odugovlačiti sa studijem, vjerojatno ću prihvaćati samo filmove koji se snimaju ljeti, da ostatak godine mogu učiti.

Josip Jurčić

Linker
24. travanj 2024 13:59