NAJVEĆI USPJEH

Enis Bešlagić: Nisam postao lažna zvijezda

Glumac Enis Bešlagić (35) u Hrvatskoj je među najtraženijim bosanskohercegovačkim “proizvodima”. Duh­oviti Sarajlija podrijetlom iz Tešnja zbog brojnih angažmana na Novoj TV se osjeća kao kod kuće: glumio je portira Šemsu u humorističnom serijalu “Naša mala klinika”, Đenisa Đenisa u “Lud, zbunjen, normalan”, vodi kviz Upitnik, u žiriju je vrlo gledanog glazbenog showa Supertalent… Najgledanija hrvatska televizija svog je najzaposlenijeg glumca proglasila – svojim zaštitnim licem.

Najbolje što vam se dogodilo u protekloj godini? – Predstava “Od E do Z”, koju izvodim sa Zlatanom Zuhrićem Zuhrom, doživjela je 200. izvedbu, dogovorio sam snimanje još jednog TV serijala, a veliko zadovoljstvo bilo mi je sudjelovanje u Supertalent showu. To je odlična emisija, primjerena svim generacijama, i dokaz da talenata ima posvuda. Privatno je bilo sitnih stvari koje čine život, a najvažnije je da smo svi bili zdravi.

A najgore? – Kriza i katastrofične priče o njoj, koje su ostavile traga na ljudima. Svi su klonuli duhom, no mislim da je recesija većinu više pogodila psihički nego financijski. Ne živi se kao prije punim plućima, a znamo da novac ne čini lijepe trenutke, već su za njih zaslužni ljudi.

Da možete, što biste izmijenili u protekloj godini? – Kvalitetu života. Volio bih da život u Bosni postane bolji, jer mi još jako kaskamo za Hrvatskom, pogotovo što se tiče korupcije i kriminala. Pozitivna promjena je što su nam ukinute vize za putovanja u inozemstvo.

Što smatrate svojim najvećim uspjehom? – To što nisam postao lažna zvijezda, što i dalje dobivam mnogo ljubavi od svojih gledatelja, kojima – nadam se – tu ljubav i vraćam. Čovjek sam kojem treba mnogo ljubavi da bi je širio i davao dalje.

Koje neostvarene želje i snove prenosite u 2011.? – Samo da smo svi živi, zdravi i normalni, kao i dosad.

Kakvi su vam poslovni planovi za iduću godinu? – Volio bih početi snimanje filma “Danke Deutschland”, za koji sam scenarij napisao s Emirom Imamovićem. Nadam se da ću u veljači u Berlinu imati nekoliko sastanaka, naći koproducente i redatelja.

Tko vas je najviše razveselio, a tko razočarao? – Uvijek me razvesele mali ljudi, a razočaraju političari i megazvijezde, koji zloupotrebljavaju svoju popularnost.

Koja vas je osoba u protekloj godini zadivila? – Michael Jackson. Iako je njegova smrt 2009. sve prekinula – turneju, snove o velikom povratku na glazbenu scenu… – posthumno objavljen album “Michael” ponovno nas je podsjetio koliko je velik. Svojom glazbom obilježio je mnoge generacije, a njegove pjesme slušaju i neki novi klinci.

Kako zamišljate idealan odmor i kamo biste voljeli otputovati? – Na moru. Ali na neku plažu gdje bih se mogao potpuno opustiti, gdje mi neće kapati na knjigu s nečijih kupaćih gaćica, i gdje neću stalno čuti povike: “Evo ga, to je on! Ajmo se slikati”. Kažu da si tako nešto mogu priuštiti samo na brodu, a kako ga nemam – žicat ću prijatelje. Volio bih s obitelji ploviti po Jadranu barem sedam dana.

Što sebi i bližnjima želite u idućoj godini? – Da ostanemo normalni, da nikad ne zaboravimo tko smo bili i kako smo došli do toga gdje smo sada. I da nas služe sreća i zdravlje.

Linker
01. svibanj 2024 11:02