ŽIVOT BEZ LJUBAVI

Engin Günaydin: Ne treba mi žena

Tvrdnja da su najveći komičari u privatnom životu depresivci, melankolici i samotnjaci vrijedi i za Turčina Engina Günaydina, našim gledateljima poznatog po ulozi Gül-age u serijalu “Sulejman Veličanstveni”. Iako je u svojoj zemlji ostvario brojne zamijećene filmske, televizijske i kazališne uloge, te za njih osvojio niz nagrada, a zahvaljujući liku Gül-age stekao popularnost i izvan Turske, nikako da u svoj život unese malo optimizma.

– Umjesto s doručkom, dan mi počinje sa strahom, a završava njegovim svladavanjem. No, čim pobijedim jedan, pojavi se drugi, još veći. Bojim se smrti, starosti, ludila, samoće… Neko vrijeme zamišljao sam kako zovem prijatelja, a on me ne prepoznaje i pita: “Tko je to, koga trebate?”. Noge bi mi se odsjekle i zapitao bih se: “Doista, koga sam trebao?”. I tako svaki dan. Želim pronaći razlog tih paranoja, ali bez pomoći psihijatra – priznaje Engin Günaydin, čije bi nezadovoljstvo, tjeskobu i tugu možda odagnala ljubav. No, zasad je ne uspijeva pronaći, točnije – ne želi. Nedavno je priznao da mu veza nije ni na kraj pameti, a žena i djeca još manje.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćeni tekst, sve o odrastanju i životu Engina Gunaydina te njegovim stavovima o braku pročitajte u novom broju Glorije (br.935), koji je na kioscima od 6. prosinca, ili se pretplatite na PDF izdanje (u elektronskom obliku možete preuzeti cijeli broj ili samo jedan članak).

Linker
18. travanj 2024 08:02