TATA OD FORMATA

Enes Vejzović: Prvak sam svijeta u mijenjanju pelena

Povučen, pomalo tajnovit, zatvoren i škrt na riječima. Tako se na prvi pogled čini zagrebački glumac Enes Vejzović (33), koji u dramskom serijalu Nove TV “Najbolje godine” glumi saborskog zastupnika i lokalnog moćnika Tunu Elezovića. No, prvi dojam vara, jer čim se opusti, Enes Vejzović postaje vrlo elokventan, zabavan i duhovit muškarac. Upravo onakav kakvim ga u intervjuima često opisuje njegova supruga, 38-godišnja glumica Bojana Gregorić-Vejzović . Njih dvoje vjenčali su se prije pet godina, a trenutačno im je najveća briga, ali i najslađi izazov, odgoj dvoje male djece: četiriipolgodišnjeg sinčića Raula i četveromjesečne kćeri Zoe. Pogotovo zato jer je Enes Vejzović po cijele dane na snimanju serijala, a navečer ima predstave u Dramskom kazalištu “Gavella”, gdje trenutačno igra glavnu ulogu, Orgona, u Moliereovom “Tartuffeu”.

Kako se nosite s time da već mjesecima viđate djecu manje nego što biste željeli? – Ta mi situacija nije ni nova ni nepoznata. Kad je Raulu bio samo mjesec i pol, počeo sam paralelno snimati filmove “Pravo čudo” i “Živi i mrtvi”. Bilo je, kao i sada, veoma teško, ali to ne doživljavam tragično. Da se izrazim metaforički: i tata čagalj mora ići loviti zeca kako bi donio doma hranu za svoju obitelj, pa tako i ja. Ali zato vikende posvećujem isključivo supruzi i djeci. U subotu rano ujutro Raul i ja idemo na tržnicu po namirnice za sljedeći tjedan i nakon toga kuhamo ručak. Popodne svi skupa idemo na klizanje, s tim da Bojana i Raul kližu, a Zoe i ja ih gledamo sa strane. Sa sinom u subotu popodne najčešće odem na nogomet u park, a nedjeljom se Raul druži s bratićima: sedmogodišnjim Dominikom i petipolgodišnjim Igorom, sinovima Bojaninog brata Tomislava, te šestogodišnjom Lolom i trogodišnjim Olegom, djecom mog brata Maka.

Koliko ste se promijenili otkad ste postali otac? – Čini mi se da sam postao prvak svijeta u brzinskom mijenjanju pelena, znam sve o dječjim kašicama, a i pomalo sam osijedio. I možda sam postao malo zabrinutiji za budućnost nego prije. Često se pitam hoćemo li imati dovoljno novca za otplatu kredita, kako će se njih dvoje jednog dana snaći u životu…

Je li Zoe zadala “posljednji udarac” nekim vašim starim navikama i ritualima? – Naravno da je. Nema više pušenja u stanu, a druženja su se svela na malo filozofiranja s frendovima u kafiću, ali nikako do dugo u noć kao što se to nekad radilo. Ne čitam novine, nego u 5.30, kad obično ustajem zbog odlaska na snimanje, u petnaestak minuta uz kavu preletim novosti na internetu. Za drugo nemam vremena.

Kako se slažu Zoe i Raul? – Odlično. On je pravi veliki brat zaštitnik. Veoma je voli, čuva, pazi i stalno nas upozorava kad Zoe nešto treba.

Kristinka Ščavina

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju s Enesom VejzovićemPDF izdanje pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 838) ili se pretplatite na

Linker
27. travanj 2024 00:31