Damjan Tadic / CROPIX / CROPIX
INAUGURACIJA

Emotivna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović: I sunce nam je danas granulo!

Na zagrebačkom Markovom trgu prva hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgovorila je tekst prisege i odaslala niz važnih političkih poruka.

Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom prošetala je centrom grada Zagreba i uspinjačom stigla na Gornji grad gdje se održala inauguracija kojoj su prisustvovali brojni domaći i svjetski političari.

Niz protokolarnih radnji ostavio je vrlo malo mjesta improvizaciji no predsjednica Kolinda ipak je uspijela cijeloj svečanosti dati malo osobniji pristup.

Novoizabrana predsjednica u nekoliko navrata je izjavila kako će biti predsjednica svih građanki i građana Republike Hrvatske, a to je dokazala rukujući se, grleći i slikajući s brojnim simpatizerima koji su joj došli pružiti podršku tijekom svečanosti.

Predsjednica Kolinda također se nije libila pokazati svoje emocije. Široki osmijeh, zagrljaj i pokoja suza u oku otkrili su koliko joj je ova svečanost važna i kako na ovu ulogu ne gleda samo sa poslovne strane, nego uistinu s velikom radošću i ponosom preuzima ovako visoku državnu dužnost.

U svom dvadesetak minuta dugom govoru predsjednica Kolinda obuhvatila je gotovo sve segmente koji se tiču prosperiteta Hrvatske te je unutar pomno osmišljenog obraćanja javnosti u jednom trenutku uz veliki osmijeh izjavila kako je sretna jer je danas konačno i sunce granulo nad Hrvatskom te na taj načn i simbolično poslala poruku optimizma svim građankama i građanima.

Pogledajte fotogaleriju emotivnih trenutaka novoizabrane predsjednice.

Linker
17. travanj 2024 18:24