OSLOBAĐANJE NA FILMU

Emma Watson - od male vještice do burleskne plesačice

Svjetsku slavu stekla je kao štreberica Hermiona Granger iz škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts, opisane u knjigama i filmovima o Harryju Potteru, no u međuvremenu je Emma Watson (22) stigla postati ikonom stila i uspješnim modelom, izmijeniti nekoliko dečkiju i povrh svega – sazrijeti kao djevojka i glumica. U nadolazećem filmu “The Perks of Being a Wallflower” Emma glumi mladu djevojku Sam oslobođenu društvenih stega, koja u životu uživa punim plućima.

U foršpanu ove adaptacije epistolarnog romana Stephena Chboskyja, koju je autor i režirao, vidimo je, između ostalog, kao burlesknu plesačicu. Kao i knjiga, film se bavi temama introvertnosti, ljubavi, uživanja droga, seksa, homoseksualnosti i suicidalnih poriva u adolescentskim godinama. Citirajući uz to i niz književnih, filmskih i glazbenih djela, “The Perks of Being a Wallflower” razumljivo je mnogo ozbiljniji film od bajkovitog, koliko god ponekad mračnog, okružja Harryja Pottera.

U Emmu se zaljubljuje naslovni junak, nespretni i povučeni, ali literarno talentirani mladić Charlie kojeg igra Logan Lerman. Njena žovijalna pojava središte je tročlanog društva koje još čini i Samin polubrat Patrick.

– Bila sam vrlo nervozna i nije mi bilo lako izvesti ovu transformaciju – rekla je Emma na dodjeli MTV Movie Awardsa prije tri dana.

Kao već iskusna glumica Emma se mudro prisjetila i obožavatelja stečenih ranijim uspjesima.

– Mislim da će ljubitelji Harryja Pottera voljeti ovaj film jer ima puno srca. Riječ je o savršenom prijelazu s Harryja na adolescentski film, koji je mračniji i zreliji – dodala je.

Linker
24. travanj 2024 13:58