ZVIJEZDA O KOMPLEKSIMA

Emma Watson: Naučila sam prihvatiti svoje tijelo

Nakon što ju je uloga Hermione u filmovima o Harryju Potteru učinila slavnom, Emma Watson (22) pred kamerama je gradila sliku mlade žene kako ne bi čitav život ostala upamćena kao prijateljica malog čarobnjaka.

Promjene na tijelu svakoj mladoj ženi u tinejđerskim godinama zadaju mnogo briga, a ona je sve to morala proći pred kamerama pa ne čudi kako joj je dugo trebalo da prihvati samu sebe onakvom kakva jest, a o tom procesu otvoreno je pričala u intervjuu za magazin Glamour.

– Kako sam odrastala, tako sam sve više naučila prihvatiti svoje tijelo. Prošla sam sve faze: od one u kojoj sam htjela izgledati poput ravnih i mršavih modela do krajnje u kojoj sam prihvatila svoje obline. Moja težina je varirala od konfekcijskog broja 36 do 40, dok sam odrastala moje tijelo je pokušavalo shvatiti kako se najbolje osjeća. Stalno samoj sebi govorim da sam nesavršeno ljudsko biće i da nisam napravljena kako bih izgledala poput lutkice. – ispovjedila je Watson, a osvrnula se i na veliki pritisak kojem su izložene današnje djevojčice i mlade žene.

– Rastužuje me kada vidim kako se djevojke stalno ponižavaju. Imamo nevjerojatno visoka očekivanja od samih sebe. Iako kažemo da pritisak dolazi od strane muškaraca, to nije istina. Žene se okreću jedna protiv druge i u tom procesu se međusobno povrijedimo tako da se trudim ostati izvan tih igrica. – razborita je mlada glumica kada su u pitanju zahtjevi okoline.

Linker
23. travanj 2024 07:44