Instagram
REAGIRAO NA IZJAVE TALIJANSKIH DIZAJNERA

Eltona Johna silno uvrijedili Dolce i Gabbana - pozvao na bojkot talijanskih dizajnera

Popularni glazbenik pozvao je obožavatelje i kolege da bojkotiraju slavne talijanske dizajnere koji su svojim izjavama razbjesnili cijelu LGBT zajednicu.

Dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana našli su se u središtu skandala nakon što su u intervjuu za talijanski časopis Panorama izjavili da se protive mogućnosti da istospolni parovi mogu posvajati djecu.

– Svatko bi trebao imati oca i majku. Barem bi trebalo biti tako – izjavio je poznati dizajnerski par, koji je u vezi bio 23 godine.

Domenico Dolce nazvao je tretmane za liječenje neplodnosti arhaičnim i duboko uvredljivima, a djecu dobivenu postupkom umjetne oplodnje nazvao sintetičkom te surogat majke maternicama za iznajmljivanje.

– Ja sam gay. Ne mogu imati dijete. Ne vjerujem da mogu imati sve u životu – dodao je Domenico, a Stefano se složio s njim i naglasio da je obitelj prvenstveno važna zbog osjećaja pripadnosti.

Sve te izjave razljutila su Eltona Johna, koji je sa svojim suprugom uz pomoć surogat majke i umjetne oplodnje ponosan otac dvojice sinova.

– Kako se usuđujete moju prekrasnu djecu nazivati “sintetičkom”. Sram vas bilo zbog upiranja prstom u umjetnu oplodnju – čudo koje je omogućilo mnogim ljudima, ne samo gayjevima, da ostvare svoj san i imaju dijete – napisao je Elton na svom Instagram profilu te dodao da su njihova mišljenja zastarjela baš poput njihove mode te pozvao na njihovo bojkotiranje.

Eltona Johna podržali su mnogi obožavatelji, ali i kolege poput Rickyja Martina koji je svoje blizance također dobio uz pomoć surogat majke.

Linker
17. travanj 2024 13:21