FlackJacket2010 /Flickr
ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Eliksir mladosti i univerzalni lijek za gotovo svaku bolest

Unatoč napretku klasične medicine i razvoju farmaceutske industrije, mnogi se vraćaju prirodnom liječenju i ljekarni iz prirode. Na tom tragu mnogi su zdravlje i mladolik izgled pronašli u kombinaciji biljaka koje se kriju pod imenom gorke švedske kapi ili švedska grenčica.

Eliksir mladosti i univerzalni lijek za gotovo svaku bolest mnogi su pronašli u nekoliko stoljeća staroj recepturi. I dok jedni tvrde kako recept potječe još iz doba starih Egipćana, noviji tekstovi bilježe recepturu iz 16. stoljeća kada je ponovno otkrivena i uvedena kao lijek, ali i preventiva.

Recept švedske grenčice sastoji se od desetak trava: korijena anđelike, smole crnog jasena, jestivog kamfora, aloe vere u prahu, korijena rabarbare, listova sene, venecijanskog terijaka, podanaka kurkume, smole mirhe ili mire, korijena vilinog sita i tučka šafrana koji se koriste u određenom omjeru i potom prelijevaju voćnom rakijom.

Iako se može kupiti kao gotov lijek u biljnim ljekarnama, ukoliko imate sve potrebne sastojke, možete ga napraviti i sami.

Švedska grenčica koristi se kao lijek te liječi gotovo sve bolesti: od migrena, probavnih smetnji, zubobolje, grčeva, ženskih bolesti, plućnih tegoba, groznice, temperature i prehlade pa do nesanice, nervoze, reumatskih bolova i krvne slike te mnogih drugih.

Osim što se uzima u obliku napitka, može se koristiti i kao oblog te liječiti vanjske ožiljke, opekotine, porezotine i mnoge kožne bolesti.

Savjete za zdravlje iz prirode pratite na našoj Facebook stranici:

Linker
29. travanj 2024 04:25