PROTIV PREDRASUDA

Ecija Ojdanić: Zahvalna sam svekrvi na tome kako je odgojila sina

Premda spletkarica Nela Zlatar iz “Larinog izbora” nije baš snaha koju bi majke poželjele za svoga sina, za glumicu Eciju Ojdanić (38) njezina svekrva Vesna Orhel kaže da je u stvarnom životu potpuna suprotnost svom liku iz serijala.

– Toliko je samozatajna i povučena osoba da je morate zavoljeti i prihvatiti kao svoju. Imam i kćer, ali otkad je Ecija dio naše obitelji, ne mogu praviti razliku među njima. Kad je moja majka vidjela kako se odnosim prema Eciji, kazala mi je da nisam klasična svekrva. No, ja to i ne želim biti, jer ta fama o svekrvama koje neprestano zagorčavaju život snahama je vrlo ružna. Ja sam, na žalost, prije udaje ostala bez svoje svekrve, i bila sam uskraćena za jedno važno životno iskustvo. A kako imam sina, godinama sam zamišljala kakav bi trebao biti moj odnos sa snahom, i pomalo sam ga idealizirala – kaže Vesna Orhel (62), stomatologinja po struci, koja je do nedavnog umirovljenja radila sa suprugom dr. Nevenom Orhelom u Specijalističkoj ordinaciji za liječenje bolesti vena.

Kako je prvi dojam najvažniji, još pamti trenutak kad ju je sin Robert Orhel (36), filmski i TV redatelj, prije četiri godine upoznao s Ecijom. – Dogodilo se to u stanu moje kćeri Karen, u kojem su mene i supruga djeca dočekala nakon povratka s velikog putovanja. Ecija je stajala na kraju hodnika, visoka, naočita. Niste je mogli ne zapaziti, ali bila je vrlo odmjerena. I to mi se otprve jako svidjelo. A kao majka imam povjerenje u svoje dijete i njegov odabir – kaže Vesna Orhel.

– Kako je meni to drugi brak, a znam da živimo u konzervativnoj sredini, odajem priznanje Robertovim roditeljima na tome kako su od prvog trenutka prihvatili i mene i moju kćer Cvitu, kojoj je sada šest godina. Naša je komunikacija spoj ljubavi i težnje najboljem, ali i naučili smo, kad nam nešto smeta, da to na mudar način prešutimo. I mislim da je to tajna našeg odličnog odnosa. Jedina Vesnina mana je prebrižnost, ali i to je mana iz ljubavi. Sve su mame brižne, ali ona se brine još malo više. Kad pita jesmo li gladni, kažem joj da doma nemamo ništa za jelo i da nam je frižider prazan. A ona shvati poruku – kaže Ecija čiji je stan udaljen samo stotinjak metara od svekrvina, pa kad ona i Robert snimaju, svekrva će i skuhati i pričuvati dvogodišnjeg unuka Jakova.

– Kad je Robert odlazio u rodilište po Jakovića i Eciju, savjetovala sam mu, u najboljoj namjeri, da joj odnese robicu za dijete, a sin mi je uzvratio: “Je l’ ti znaš da je moja Ecija već jedanput bila mama?! Ona dobro zna što joj sve treba” – priča Vesna Orhel, baka troje unučadi.

Ecija kaže da je zahvalna svojoj svekrvi na tome kako je odgojila sina: da poštuje ženu i ne dijeli poslove na muško-ženske, stoga uvijek može računati na njegovu pomoć.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o Eciji Ojdanić pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.891) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
08. travanj 2024 00:24