MAKE-UP TRIKOVI

Dva nova trenda za uljepšavanje trepavica

Da ne povjerujte vlastitim očima, trepavice su sve duže i gušće – zahvaljujući novim proizvodima i metodama za njihovo uljepšavanje: maskarama lako razmazivih tekstura, neobičnim četkicama te umjetnim trepavicama lakim kao perce.

Trend 1 – nove maskare za novi oblik

Čupave i nepravilne, stožastog oblika i okrugle, četkice novih maskara omogućuju ujednačeno nanošenje boje duž cijele trepavice. Lako razmazive teksture obogaćene su polimerima za otpornost te kolagenom za volumen.

Sudeći po reklamnim kampanjama i make-upu s modnih pista, novi trend su trepavice grupirane u čuperke – što se postiže obilatim nanošenjem boje vrškom stožastih četkica.

(1) Lancôme Grandiose sa zakrivljenom drškom 267 kn, Douglas (2) L’Oreal Mega Volumen Miss Manga s rotirajućom četkicom 69,90 kn, dm (3) Givenchy Phenomen’ Eyes s okruglom četkicom 224 kn, Müller

Trend 2 – parcijalne, u komadu, umjetne

Bilo da je riječ o pojedinačnim ili u komadu, umjetnim trepavicama uvijek se postiže glamurozan izgled. Uz taj “okvir” oku gotovo ne treba druga šminka no kod aplikacije treba imati na umu nekoliko činjenica: najbolje je koristiti ljepilo bez formaldehida (zbog opasnosti od alergijskih reakcija), lijepiti ih na čist i suh kapak, a nakon sušenja premazati maskarom koja će ih fiksirati.

(1) Artdeco umjetne trepavice 72 kn, Nama (2) Essence Beauty Secrets Fancy umjetne trepavice 21,90 kn, Kozmo (3) Catrice Lash Boost Lash Growth Overnight serum za trepavice 39,90 kn, Müller

Linker
24. travanj 2024 16:06