INTERVJU

Duško Lokin: Planiram promjenu frizure

Sedamdesetih je bio poznat po hitovima “Jedna žena čeka brod”, “Opi­jaš me jače nego vino”, dva desetljeća poslije pjevao je “Noćas me tuga ubija” i “Dobro jutro, Dal­ma­cijo”, a posljednje tri godine – tvr­di Duško Lokin (67) – ne proživljava treću mladost nego – treću karijeru. Pjevač zabavne glazbe ponovno je nanizao nekoliko hitova, kao što su “Lipa spiza dalmatinska” i “Ja sam pa­pak”, a s Idom Prester i grupom Lollobrigida snimio je spot za pjesmu “Bivša cura” u kojem glumi zavodnika.

Ove godine obilježava četiri desetljeća karijere, tijekom koje je objavio 28 albuma, osvojio 25 zlatnih ploča i prodao više od pet milijuna nosača zvuka, a važnoj je obljetnici posvetio cijelu go­­dinu. Započeo ju je koncertima u Hrvatskoj i Slo­veniji, te slavljeničkim CD-om “Lipa pisma dalmatinska”, ali kruna će biti njegova dosad najdulja svjet­­ska turneja, od Beča, Vancouvera, Los An­­ge­­lesa i San Francisca, do Aucklanda, Sydneya, Mel­bournea, Pertha i Brisbanea. Trajat će mjesec i pol, a na turneji će mu se pridružiti prijatelji Mladen Grdović i Džo Maračić Maki.

No, dulji od estradne karijere bračni je staž Duška Lokina. Sa svojom je Anuškom pedeset godina u ljubavi, od toga 47 godina u braku, u kojem je rođena kći Natali (44). Udana je za Mladena Munjakovića, bivšeg nogometaša Dinama, i prije dvadeset godina podarila im je unuku Tenu.

Danas su u trendu različiti tretmani pomlađivanja – od botoksa, do lasera i filera… jeste li se vi nečemu od toga podvrgnuli? – Ja kažem: “Botoci teču k’o potoci, ali pored mene!” U svemu treba znati mjeru: u piću i jelu, pri­­vatnom životu, ponašanju prema sebi i svom tijelu. Ako mi tri dana traju koncerti, sljedećih sedam dana se odmaram, pa zato i nemam bora, podbradak i šlauf oko struka. Dugo sam se bavio sportom, oduvijek živim zdravo i u dobroj sam fizičkoj kondiciji. Ne mislim da sam ljepotan, ali držim do sebe. U šali znam reći da ću biti prvi iz show businessa kojem će Siniša Glumičić za koju godinu ugraditi dvije-tri bore. Kako već 35 godina upotrebljavam kremu jednog domaćeg proizvođača, poslije brijanja i prije spavanja, mogao bih je reklamirati, sa sloganom: “Ako želite dobro izgledati i bez botoksa, upotrebljavajte kremu koju koristi i Duško Lokin”.

Reagirate li još uopće na šale o vašoj uvijek “postojanoj” frizuri? – To je moj brend, po tome sam prepoznatljiv, zato što ima svoju postojanost. Kad bih promijenio frizuru, to bi bilo zanimljivo dva-tri dana, a ovako je zanimljivo stalno, već godinama.

Kad ćemo vas, napokon, vidjeti bez tupea? – Kako mi je karijera u usponu, obećajem da ću uskoro iznenaditi hrvatsku javnost. I to ne samo s nekom originalnom pjesmom poput one “Ja sam papak”, nego i izgledom. Napravit ću, vjerojatno, ono što je svojedobno učinio moj prijatelj Đorđe Novković: jedno jutro sam mu pokucao na vrata, a on se pojavio obrijane glave. Tako ću se i ja izići pred publiku – bez kose.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o karijeri i životu Duška Lokina potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 846), koje je na kioscima od 24. ožujka, ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
15. svibanj 2024 10:37