NOVO LICE: IVAN SRŠEN

Dubrovački frizer Lindsay Lohan

Dubrovačkom frizeru Ivanu Sršenu ostvario se san da žene lete za njim, ili još bolje – da lete zbog njega. Njegovim klijenticama nije teško ustati se u cik zore i avionom iz Zagreba doletjeti u Dubrovnik samo da bi im 24-godišnji Ive, kako ga odmila zovu, napravio savršenu frizuru. Njegov talent prva je uočila majka Marina, s kojom danas radi u prostranom Beauty Centru Sršen u dubrovačkoj četvrti Gruž: među njihovim klijenticama iz cijele Hrvatske ima i dosta poznatih, koje ne skrivaju koliko im je Ive drag. Ne samo zbog talenta i predanosti poslu nego i zbog privlačnog izgleda.

ŽIVOTNA ODLUKA S 13 godina, tijekom jednog obiteljskog ručka, roditeljima i bratu rekao sam da ću biti frizer. Majka je bila oduševljena što ću krenuti njezinim stopama i nastaviti obiteljsku tradiciju, ali mi je odmah otkrila teže strane posla: po cijele dane si na nogama, ne smiješ imati loš dan i uvijek sa svima trebaš biti ljubazan, a ako želiš biti uspješan frizer, neprestano moraš ulagati u sebe i usavršavati se. Nikad nisam zažalio zbog svoje odluke, jer da nisam frizer – ne znam što bih radio.

VATRENO KRŠTENJE Nakon što sam godinu dana prolazio sve faze u našem salonu – od čišćenja podova do pranja, feniranja i bojenja kose – na red je došlo i šišanje, kao kruna frizerskog posla. Moja prva “žrtva” bio je tri godine stariji brat Nikola, a nakon njega – mama. Imao sam silnu tremu hoću li proći na “ispitu” nakon što sam danima gledao kako to ona radi. I danas ponekad sanjam kako nekog šišam.

OSMIŠLJAVANJE FRIZURE Prvo kod nekoga uočim tip i kvalitetu kose, dobro proučim cjelokupan styling i potom osmislim idealnu frizuru.

ŠTO JE POTREBNO ZA DOBRU FRIZURU Ključni su zdrava kosa, odlično šišanje i dobro pogođena boja.

TAJNA BOJANJA S bojama se treba igrati i miješati ih, o čemu sam najviše naučio na frizerskim akademijama Toni&Guy i Vidal Sasson, koje redovito pohađam u Londonu.

DUBROVČANIN U LONDONU Svoj rodni grad svake godine u listopadu i studenom te u siječnju i veljači zamijenim britanskom prijestolnicom. Osim edukacije na engleskim akademijama, na koje odlazim već osam godina, radim u trendovskom salonu Vidal Sasson u četvrti Soho. Dva mjeseca prije odlaska bude mi ludnica u dubrovačkom salonu, a i u Londonu imam dosta posla i rijetko kad izlazim. Znam da zvuči nevjerojatno, ali pred londonskim salonom ljudi nerijetko čekaju u redu da im napravimo frizuru.

POZNATE KLIJENTICE Dosta osoba s naše estrade, poput Severine, Nine Badrić, Matije Vuice i Sandre Bagarić, ali i slavnih glumica poput Gillian Anderson, Mary Kate i Ashley Olsen te Lindsay Lohan (u Londonu), psihologinje Gordane Buljan-Flander, političarke Milanke Opačić, odvjetnice Jadranke Sloković…

SLOBODNO VRIJEME Obožavam borilačke vještine, godinama treniram jiu jitsu i imam smeđi pojas. Preko ljeta ronim na dah i s bocama, a zimi skijam u Italiji ili Austriji.

Marijana Marinović

Linker
24. travanj 2024 02:49