NAJBOLJI U REGIJI

Dubioza kolektiv osvojila nagradu MTV-a

Hladno pivo, kao jedini predstavnik iz Hrvatske, nije uspjelo osvojiti nagradu MTV Adria Act za najboljeg izvođača u regiji. Tu titulu su ove godine odnijeli bosanskohercegovački glazbenici Dubioza kolektiv, koji će tako 6. studenog u Belfastu primiti prestižni kipić na dodjeli MTV-jevih europskih nagrada. Uz Hladno pivo, u kategorji MTV Adria Act bili su još nominirani Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY.

– Konačno, poslije tri nominacije, da i nas MTV sunce ugrije. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima koji su glasali, a mi ćemo održati svoje obećanje i pokriti troškove pokvarenih miševa i tastatura po principu staro za novo. Oštećeni neka se jave na facebook.com/dubioza . Na kraju bi se zahvalili i svim ljudima koji su nam pomogli oko štele za dobivanje nagrade i pozvali ih sve u naštimavanje natjecanja za World Wide Act, ako već ne možemo namjestiti ulazak u EU, kredit iz MMF-a i kvalifikacije za nogomet u Poljskoj – poručili su iz popularne grupe, koju je vijest o pobjedi koja ih je zatekla na povratku kući poslije uspješnih koncerata u Francuskoj.

Novost iz MTV-a je i ta da pobjednik regionalnog natjecanja ulazi u konkurenciju za najboljeg europskog izvođača, što će također odlučiti obožavatelji glasovanjem na MTVema.com , pobjednik na kraju ulazi u izbor pet izvođača koji će se natjecati u kategoriji World Wide Act.

Ovogodišnja dodjela europskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), održat će se 6. studenog u Belfastu u Sjevernoj Irskoj.

U trci za 2011 MTV EMA sa šest nominacija vodi Lady Gaga, a Katy Perry i Bruno Mars je slijede sa po četiri nominacije. Britanska pevačica Adele, koja je proglašena i za najtiražniju muzičku zvijezdu godine, nominirana je za tri nagrade, kao i mladi kanadski pjevač Justin Bieber. Ova 18. po redu godišnja dodjela MTV EMA prenosit će se uživo u nedjelju, 6. studenog u 21.00 po našem vremenu iz Odyssey Arene u Belfastu, putem MTV mreže kanala širom svijeta.

Voditeljica ovogodišnjih nagrada bit će Selena Gomez, dok su svoje nastupe za sada potvrdili Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Jason Derulo, Jessie J i Snow Patrol.

Linker
26. travanj 2024 14:11