OPROŠTAJ ZAGREBA

Dragi tata, spavaj gdje god da jesi!

Svečana komemoracija u spomen na Dinu Dvornika, koja je održana danas u Zagrebačkom kazalištu mladih, otvorena je kratkim filmom o životu pjevača.

Vidno potresena supruga Danijela u rukama je držala crveni cilindar u kojem je pokojni pjevač snimio spot za pjesmu “Hipnotiziran” s njegova još neobjavljena albuma.

Među prvima na komemoraciju su stigli Dinovi kolege Gibonni i Tony Cetinski, a zatim i Davor Gobac sa suprugom, Nina Badrić, Nenad Ninčević, Massimo, Neno Belan, Oliver Dragojević, Vanna, Marijan Ban, Marija Škaričić, Zlatan Zuhrić Zuhra, Dubravko Šimenc, Josipa Pavičić Yo i mnogi drugi.

Dinina kći prva se upisala u knjigu žalosti, a napisala je: “Bog tata, spavaj gdje god da jesi, voli te tvoja Ella”. Danijela se također upisala u knjigu, a na ono što je napisala utisnula je poljubac usnama namazanim crvenim ružem.

Husein Hasanefendić Hus, koji je je na komemoraciji održao govor, kazao je da ga ljuti Dinina smrt, “kad moraš umrijeti da bi dobio pažnju”, a Dino je “pjevao bolje od većine pjevača, plesao bolje od većine plesača, i pisao pjesme bolje od većine razvikanih skladatelja”. Ipak, tješi ga jedna stvar – što “čovjek živi koliko dugo živi uspomena na njega”, kazao je Hus. Osim njega, riječ su imali i Hrvoje Hegedušić, pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan te Siniša Škaričić, koji je kazao da bi možda najbolji epitaf na Dininom grobu bio stih grupe Wild Cherry – “Play that funky music, playboy”.

I kao što je supruga pokojnog pjevača zamolila sve koji budu htjeli doći na Dinin ispraćaj da ne dolaze u crnom jer je bi i “sam pjevač od svog pogreba napravio cirkus da može”, većina Dininih prijatelja i kolega bila je odjevena u vesele i šarene odjevne kombinacije.

Nina Badrić stigla je u bijeloj majici s Dininim likom, na kojoj je pisalo – “Ljubav se zove imenom tvojim”, po njegovoj slavnoj baladi koju je za njega napisao Zlatan Stipišić Gibonni.

Barbara Ivezić­ ­

Linker
19. travanj 2024 11:23