ILUSTRACIJA
BORBA ZA RAVNOPRAVNOST

DOSTA IM JE Glumice koje su ustale protiv seksizma u Hollywoodu

Hollywood je pun ljepotica i glumica koje uspješno balansiraju između karijere i obitelji te svakim izlaskom na crveni tepih izgledaju besprijekorno. No, katkad smatraju kako se njihov rad i trud ne cijeni dovoljno, posebice u odnosu na muške kolege. Osjećaju se podcijenjeno, manje vrijedno i zbog svega toga – revoltirano.

Donosimo vam pet zvijezda koje se nisu libile reći kako se osjećaju i zamoliti novinare da tako ne razgovaraju s njima.

Cate Blanchett: Radite li ovo i muškim glumcima?

Na jednoj dodjeli nagrade Oscar slavna glumica prekinula je intervju na crvenom tepihu jer ju je kamerman snimao odozdo prema gore i to u nekoliko navrata, dok je ona govorila o ozbiljnim temama koje se tiču njenog rada.

– Radite li ovo i muškim glumcima – pitala je uzrujana Cate Blanchett (45).

AFP/Cropix

Foto: AFP/Cropix

Scarlett Johansson: Nije pošteno, sva pametna pitanja idu njemu!

Na turneji predstavljanja filma Osvetnici, glumac Robert Downey Jr. i Scarlett Johansson (30) izjavljivali su da su se oboje morali namučiti oko linije i fizičke spreme kako bi stali u izrazito uske kostime. Popularni glumac uvijek je dobivao ozbiljna pitanja koja su se ticala njegovog rada i promišljanja, dok je popularna glumica dobivala pitanja o izgledu.

– To nije pošteno! On dobije pametna pitanja, a ja pitanja o prehrani – protestirala je Scarlett.

AFP/Cropix

Foto: AFP/Cropix

Jennifer Garner: Zašto to nitko ne pita moga supruga?

Supruga Bena Afflecka također je izrazila nezadovoljstvo zbog seksističkih pitanja koja najčešće dobiva na crvenom tepihu u odnosu na svog supruga.

– Svaki, baš svaki put novinari mi postavljaju isto pitanje a to je kako balansiram posao i karijeru. Bena to nitko ne pita, a dijelimo istu obitelj. Vrijeme je da se to promijeni – izjavila je revoltirana Jennifer Garner (42).

Sipa/Cropix

Foto: Sipa/Cropix

Emma Stone: To je čisti seksizam!

Popularna glumica na promoviranju filma Spider-Man u kojemu glumi s Andrewom Garfieldom požalila se kako je izložena seksizmu i kako ne može vjerovat da joj se postavljaju tako glupa pitanja.

– Andrew je dobio sva dobra i pametna pitanja, a mene svi pitaju o mojoj frizuri. To je čisti seksizam – izjavila je Emma Stone (26) pred brojnim novinarima.

AFP/Cropix

Foto: AFP/Cropix

Zooey Deschanel: Kako je to moguće?

Gostujući u jednom TV showu simpatična glumica postavila je jedno jako važno pitanje, a tiče se odnosa koji mediji i javnost imaju prema glumicama.

– Na dodjeli nagrada, nitko s glumicama ne razgovara o njihovim postignućima ili talentima, nego se svi bave tijelima, izgledom i odjećom. Kako je to moguće? – pitala je vidno uzrujana Zoey Deschanel (35).

Sipa/Cropix

Foto: Sipa/Cropix

Linker
19. travanj 2024 17:03