Mirjana Hrga Zagreb. Fotograf Matej Dokic 210316
 Matej Dokić
U NOVOJ GLORIJI

Došlo je vrijeme da mislim na svoju obitelj

Nakon osam godina izbivanja s hrvatske medijske scene, jedna od naših najpoznatijih novinarki vraća se na domaći teren kao urednica i voditeljica informativne emisije RTL Danas. Mirjana Hrga svoju je karijeru započela 1994. godine na HTV-u, 2003. otišla je na Novu TV, a od 2011. radila je kao reporterka, urednica i voditeljica na Al Jazeera Balkans TV-u. U ekskluzivnom intervjuu za Gloriju TV reporterka otkriva da se na povratak u Zagreb odlučila jer je vrijeme da joj obitelj bude na prvom mjestu.

– Ovaj povratak znači da sam stvarno bacila sidro. Nema više onog “malo ću biti ovdje, a malo negdje drugdje”, jer došlo je vrijeme da ne mislim samo na sebe, već i na svoju obitelj. Jako volim novinarstvo, to nije samo posao nego i moj život, ali čovjek ne smije biti sebičan. Ljubav prema suprugu, tati, sestri, nećacima zaslužuje da ih napokon lišim straha koji su osjećali zbog mojih izvještavanja iz ne tako sigurnih dijelova svijeta poput Bliskog istoka – otkrila je Mirjana Hrga koja je često izvještavala iz svjetskih kriznih žarišta, a opasnosti često nije niti bila svjesna:

– I sa zadnjeg reporterskog zadatka, iz Bruxellesa, vratila sam se “na knap”. Naime, dok sam bila u srcu Europe, hvatali su jednog od ključnih ljudi u napadima u Parizu, a čim sam se vratila, izvedeni su napadi na aerodrom i metro. Lakše je biti na terenu nego čekati doma. Najčešće nisam bila ni svjesna opasnosti i išla sam prema njoj računajući da me Bog čuva. Obitelj je to svaki put, naravno, drukčije proživljavala.

Ekskluzivni intervju s voditeljicom i urednicom pročitajte u novom broju Glorije koji je u prodaji od 24. ožujka.

Linker
08. travanj 2024 13:35