DOBAR GLAS

Doris Pinčić: Sanjala sam da ću jednog dana biti Tajči

Kad ste prvi put čuli pjesmu “Samo ljubav ostaje”, što ste pomislili? – Pjesma spaja tradicionalnu dalmatinsku pjesmu i današnje vrijeme, vrlo je ugodna i lako se pamti i odmah sam osjetila da će se sigurno ljudima svidjeti. Jako mi je drago da je postala hit.

Je li vas podsjetila na vremena kada je za ljetnih večeri po dalmatinskim kalama iz konoba dopirala sjetna glazba? – To je i danas tako. Teško je to iskorijeniti. Dalmatinci se vole veseliti, pjevati i drago mi je da se danas, među ostalima, pjeva i pjesma “Samo ljubav ostaje”.

Koju vi pjesmu prvu pamtite i po čemu? – Mislim da svi Dalmatinci, pa tako i ja, najviše pamte “Konobu”. Ona toliko dobro opisuje tu našu potrebu za druženjem u tom prostoru mistične dalmatinske konobe.

Jeste li u djetinjstvu maštali da ćete, možda, jednog dana postati pjevačica? – Valjda su sve djevojčice maštale o tome. Ja sam sanjala da ću jednog dana biti Tajči. Ali Bog me nagradio nekim drugim talentima i zahvaljujući njima dao mi mogućnost da se ipak bavim scenom.

Kojim ste se pjevačima i pjevačicama divili u tinejdžerskoj dobi? – Najglazba mi je uvijek bila ona grupe Simply Red, a jedna od najdražih pjesama mi je njihov hit “Stars”. Blaga je i opuštajuća. Toliko je smirujuća da čak nije prigodna za slušanje u vožnji jer me i previše opusti.

Skupljate li CD-e i kakav vaš glazbeni ukus oni otkrivaju? – Osim grupe Simply Red volim i Erica Claptona, Michaela Bublea, Gibonnija, TBF… Teško mi je izdvojiti najbolji album tih izvođača jer imam sve kompilacije koje su mi jednako drage. A kad mi se netko sviđa, imam cijelu njegovu diskografiju.

Na čiji biste koncert svakako voljeli otići kad biste bili u mogućnosti? – Na koncert Erica Claptona.

Jeste li i privatno plakali uz neku pjesmu? – Naravno! Kome se nije dogodio takav prekid… Dapače, bilo ih je više.

Traže li vas kolege iz sapunice da im pjevate i na zajedničkim druženjima izvan serijala? – Volimo se zajedno družiti i kad smo uz gitaru, zajedno nas ponese pjesma.

Malom Zlaji u “Larinom izboru” pjevate uspavanke: što su vama roditelji ili bake pjevali dok ste bili mali? – Više su mi čitali priče nego što su mi pjevali uspavanke.

Kako ste se osjećali na snimanju spota za “Providencu”? – Super! Imali smo otvorene ruke, mogli smo sami osmisliti mizanscenu pa se sve to pretvorilo u zanimljivu igru. Kako se u “Larinom izboru” bavimo i nekim problemima i nekom težom tematikom, snimanje ovog spota dobro nam je došlo kao malo osvježenje.

Diana Šetka

Snimio: Vedran Peteh

Linker
26. travanj 2024 09:10