IZAZOVI I PROMJENE

Doris Pinčić: Moja Lutka će vas šokirati

Nakon što je stekla opću popularnost glavnom ulogom u serijalu Nove TV “Larin izbor”, zadarska glumica Doris Pinčić (24) kreće u osvajanje kazališne publike. Komedija “Lutka”, za koju je tekst napisao Miro Gavran , a režira je njegova supruga Mladena, premijeru će imati 12. listopada u Maloj dvorani zagrebačke KD Vatroslav Lisinski. Doris Pinčić u njoj glumi androidnu lutku – oličenje savršene žene – čiji je jedini cilj usrećiti svog muškarca, kojeg igra Robert Kurbaša .

Što vam je bio najveći izazov? – Prebaciti se preko noći iz lika Lare, koja je obilježila moju karijeru, u Lutku. Njih dvije su dva posve različita svijeta i gledatelji “Larinog izbora” koji dođu vidjeti predstavu će vjerojatno biti prilično šokirani.

Imate li tremu pred nastup? – Imam, ali onu pozitivnu, koja mi daje motivaciju. Pred sam izlazak na scenu volim desetak minuta ostati sama, potpuno se smiriti i izbaciti sve misli iz glave.

Kako se slažete s Robertom Kurbašom, vašim partnerom u predstavi? – Moram priznati da sam ja Mladeni i Miri Gavranu predložila njega za taj lik i jako mi je drago što su uvažili moju želju. Robert je veliki profesionalac, a uz to jako smiren i ugodan glumački partner. Tijekom rada na predstavi postali smo dobri prijatelji.

Razgovarala Kristinka Šćavina Snimio Zlatko Vrabec

Pročitali ste dio razgovora s glumicom Doris Pinčić, a više o novom kazališnom izazovu i tranziciji uloga pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 927) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
23. travanj 2024 15:30