LARIN IZBOR

Doris Pinčić: Moj studij glume platile su ribe i hobotnice

Zadarska glumica Doris Pinčić pamtit će do kraja života 23. rođendan, koji je proslavila prošle nedjelje. Tog je dana, 4. rujna, počelo emitiranje “Larinog izbora”, serijala Nove TV, u kojem igra glavnu ulogu, pijanisticu Laru, i od nepoznate mlade glumice preko noći postala zvijezda. Prvu epizodu gledalo je gotovo pola milijuna ljudi, no ona nije bila među njima.

– Te sam večeri isključila mobitel i otišla s društvom na jednu osamljenu plažu u Zadru. Zapravo, slavila sam triput: u studiju na Zagrebačkom velesajmu s kolegama na setu, s obitelji i na kraju s prijateljima u Zadru – govori Doris Pinčić.

Kolege iz serijala, koji su znali da obožava bicikle, kupili su joj novi, jer se stari, s kojim je prešla tisuće kilometara, potrgao. Rekord joj je vožnja od 65 kilometara u jednom danu, koje je prešla na biciklijadi od Zadra do Vira i natrag. Osim bicikla, za rođendan je dobila haljinu, pidžamu, iPhone i mnogo cvijeća.

No, bez obzira na to što se poput djeteta veselila darovima, ne doima se kao osoba kojoj su materijalne stvari najvažnije. Da su ljubav, sloga i dobrota važnije, naučila je od roditelja, koji su i danas, nakon trideset godina braka, sretno zaljubljeni.

– Odrasla sam u skromnoj dalmatinskoj obitelji. Iako nikada nismo imali previše, iz naše kuće uvijek se čula pjesma. Moja mama Violeta radi u računovodstvu, a tata Mario je ribar. Zato uvijek kažem da su moje školovanje platile ribe i hobotnice koje je ulovio. Da bih mogla studirati glumu i lutkarstvo na osječkoj Umjetničkoj akademiji, otac je danju radio kao domar na zadarskom Sveučilištu, a noću je išao u ribarenje – priča Doris Pinčić, kojoj uloga Lare, žene pomorca Jaše, nije strana jer je cijeli život okružena muškarcima koji plove i ženama koje ih čekaju.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Doris Pinčić pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.870) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
18. travanj 2024 05:35