EKSKLUZIVNI TRETMAN

Doris Pinčić: Moj obračun s celulitom

Mnoge kozmetičke kuće ističu da je njihov pristup njezi individualan i holistički, no u slučaju Anne Semonin to doista nije fraza. Prije dvadesetak godina ta je Francuskinja za svaku svoju klijenticu pojedinačno osmišljavala kreme za lice (uglavnom je bila riječ o pripadnicama visokog pariškog društva), a sada kreira linije proizvoda za najluksuznije svjetske spa centre pod sloganom – ljepota a la carte.

“Narudžba” je tako stigla i iz hotelskog lanca Falkensteiner Punta Skala, koji se nalazi u Petrčanima pokraj Zadra, pa u njihovom wellnessu Acquapura SPA svi tretmani imaju osobni pečat Anne Semonin. Ali i Dalmacije, jer se autorica držala svog pravila da sastojci u preparatima budu lokalni.

U slučaju Acquapure SPA to su eterična ulja mediteranskih biljaka i minerali iz mora, koji su dio i rituala za njegu tijela, čije vrijeme upravo dolazi. A kako se njihova sezona “poklopila” sa završetkom snimanja serijala i filma “Larin izbor”, prepustila im se i 23-godišnja zadarska glumica Doris Pinčić , koja je na setu boravila cijele dane pa nije imala vremena za odlaske u spa centre. Uostalom, kaže, nije im ni bila sklona s obzirom na činjenicu da je cijeli život provela u blizini mora, koje smatra prirodnim wellnessom.

– Još sam mlada pa me ne muči ni celulit ni gruba koža, no svjesna sam da će me se s godinama, pogotovo ako budem živjela “sto na sat”, lakše primati i kilogrami i narančina kora, a koža postati osjetljivija. Nastojim se, stoga, što više kretati – voziti bicikl i šetati – zdravo hraniti, zbog čega osamdeset posto moje prehrane čini voće, povrće i riba, te, naravno, njegovati određenim kozmetičkim preparatima. Moram priznati da je to dosad uglavnom bilo po starodalmatinskom receptu – nanošenjem pripravka od kantarionovog ulja, gospine trave i maslinovog ulja – ali mi se sve više sviđa ideja da pokoji vikend uoči ljeta iskoristim i za odlazak na neki od profesionalnih tretmana u Punta Skali. To više, što je blizu mog rodnog Zadra – kaže Doris Pinčić, kojoj su terapeuti preporučili tretman za poboljšanje tonusa kože i prevenciju nastanka celulita.

A osim anticelulitnih proizvoda, dio proljetno-ljetne njege trebao bi biti i piling, koji uklanjanjem mrtvih stanica s kože poboljšava prodor aktivnih sastojaka. No, tretman istodobno “pegla” neravnine, sprečavajući pojavu mrlja prilikom sunčanja ili nanošenja krema za samotamnjenje. Neke kozmetičke kuće lansirale su i anti-aging kreme za tijelo, čiji je cilj da kožu zategnu, vrate joj vlagu i ublaže bore, ali one mladoj glumici još nisu nužne.

Damir Leljak

Linker
19. travanj 2024 11:34