TONČIJEV IZBOR

Doris Pinčić i Ornela Vištica: Iz sapunice u glazbene vode

Vjerni pratitelji ljubavne priče između prelijepe Lare i njene najveće ljubavi, Jakova Zlatara, svaki put kad čulu nježne riječi “Čuvaj za me pokraj sebe misto…” znaju da slijedi neka nova emotivna situacije među njima. I drago im je što na kraju Lara, zagledana u daljinu i skrivajući suze, zapjeva: “Samo ljubav ostaje”. Autor tih nježnih nota, Tonči Huljić , namjeravao je uglazbiti samo pedesetak sekunda koliko je bilo potrebno za najavnu špicu serijala, ali ta je glazbena najava toliko brzo ušla u uho slušateljima da su je odjednom svi počeli pjevušiti. Majstor Tonči je zato na to dodao još i “vrata raja ti otvori za me…” i vrlo brzo bila je zaokružena cijela kompozicija.

– Moja intencija je bila da napravim takvu glazbu koja će živjeti i nakon serijala. Jelena Veljača htjela je da se ta pjesma zove “Larina pjesma”, ali kako takva već postoji u filmu “Doktor Živago”, nazvali smo je “Samo ljubav ostaje”. Premda, da pitate ljude koji prate serijal, reći će vam da se radi o pjesmu “Čuvaj za me pokraj sebe misto”. Nekako je to postalo uvrježeniji naslov. No, iako je riječ o dirljivoj ljubavnoj pjesmi, često je se može čuti i na pogrebima – objašnjava Tonči Huljić, koji je pjesmu nazvao “Providenca”.

Kao vjerna “pratilja” pridružila joj se i pjesma “Providenca”, a popularni instrumental iz serijala “Larin izbor” dobio je svoje vokale koje su otpjevali Petar Grašo (36) i Tonči Huljić. Lijepe vile koje se pojavljuju su glavne glumice iz serijala, Doris Pinčić (23) i Ornela Vištica (22), a spot će se uskoro premijerno prikazati u In Magazinu Nove TV.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst, zajedno s intervjuima Doris Pinčić i Ornele Vištice, pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 894) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
14. travanj 2024 05:18