Ines Stipetic
PROMIJENIO JU NABOLJE

Dolazak u Zagreb najbolja mi je odluka u životu

Violinistica japansko-njemačkog podrijetla ovog listopada obilježava 10 godina života u Zagrebu, 16. godišnjicu braka s jazz-glazbenikom Dalijem Despotom i 10. obljetnicu svog festivala komorne glazbe.

Susanna Yoko Henkel (40) nekad suzdržana, zatvorena i posvećena samo radu (poput većine Nijemaca i Japanaca), u Zagrebu je postala opuštena i razgovorljiva, naučila uživati u provodima i društvu, a istodobno je postigla velike uspjehe u karijeri. I premda njezin suprug, jazz-glazbenik Dalio Despot (46), koji je veći dio života proveo u Münchenu, 2005. nije bio oduševljen povratkom u svoj rodni grad, Susanna smatra da im je to bila najbolja odluka u životu.

Susanna Yoko Henkel i Dalio Despot
foto: Ines Stipetic
141007
moj dom 667
Ines Stipetic

Foto: Ines Stipetić

Što vam se najbolje dogodilo u ovih 10 zagrebačkih godina?

– To što me život u Zagrebu promijenio, ljudi koje susrećem i upoznajem promijenili su me. I nakon deset godina ovdje još sam oduševljena kako su topli, neposredni i spontani: svaki taksist ispriča mi svoju životnu priču, s prijateljima i znancima u sekundi se dogovorim za kavu i druženje, što je u Njemačkoj nezamislivo. U Zagrebu sam shvatila da mi ne treba mnogo novca za kvalitetan život.

Sonja Mlinar

Intervju s ovom zanimljivom umjetnicom u kojem govori o svom životu u Zagrebu, i životnoj priči koja seže u Njemačku, Japan i Ameriku čitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 1. listopada.

A u novom broju ne propustite i prvi kupon za nagradnu igru u kojoj možete osvojiti novi Opel Karl.

Linker
17. travanj 2024 11:16