Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
JEDAN OD OMILJENIH DOMAĆIH FESTIVALA

Dodjela nagrada na 24. Danima hrvatskog filma

Iako se malo o njemu piše, hrvatski film među svojom vjernom publikom i dalje budi interes te se festival posvećen njemu rado gleda i prati.

24. Dani hrvatskog filma okupili su velik broj obožavatelja koji uživaju u filmskim ostvarenjima domaćih autora, dok su kritičari i žiri nagradili one najbolje.

Od 23. do 26. travnja 2015. posjetitelji festivala mogli su uživati u velikom broju zanimljivih filmskih ostvarenja i pratiti neke nove pravce mlađe generacije filmskih kreativaca.

Od brojnih nagrada koje se svake godine dodjeljuju, Grand prix je osvojio film Piknik producenata Jure Pavlovića i Luke Venturina. Nagradu za najbolju režiju zasluženo je osvojila Hana Jušić za film Da je kuća dobra i vuk bi je imao.

Najbolji scenarij zaslužio je film Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji, a najbolje uloge Emir Mušić i Aleksandar Seksan iz filma Piknik. Nagradu Žirija za etiku i ljudska prava osvojio je film Razred.

Zagreb, 230415. 
Kino Europa.
Varsavska ulica.
Ceremonja otvaranja 24. Dana hrvatskog filma koji ce ove godine trajati cetiri dana.
Ceremoniju su vodili Filip Sovagovic i Goran Navojec tijekom koje je urucen Zlatni Oktavijan za zivotno djelo Zeljku Senecicu.
Na fotografiji: Goran Navojec, Zeljko Senecic i Filip Sovagovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Linker
25. travanj 2024 01:00