ZA ŽIVOT

Dobrotvorni koncert povodom rođendana Ane Rukavine

Povodom rođendana prerano preminule novinarke te u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja , Zagrebačka filharmonija za Zakladu Ana Rukavina organizira još jedan dirljivi, treći po redu ‘Koncert za život’ koji će se održati 27. ožujka s početkom u 20 sati u KD Vatroslava Lisinskog. Posjetitelji će uživati u poznatim rock izvedbama u klasičnoj obradi orkestra kojim će upravljati maestro Alan Bjelinski , uz legendarni vokal gosta koncerta Željka Bebeka .

Rock program ‘Koncerta za život’ svojim se popularnim repertoarom približava i mlađim generacijama koje su ključne u prenošenju i ustrajanju na životnim vrijednostima koje je Ana za svojeg života zagovarala: građanska solidarnost, pozitivan stav prema životu, vjera u život i pozitivna energija.

– Jačanjem kulture građanske solidarnosti osvještavamo građane, pogotovo mlađu populaciju, da u sebi nose „lijek“ i da ga poklone onima kojima je najpotrebniji – dodala je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Ovaj koncert povod je za upoznavanje građana s novim, društveno odgovornim razdobljem djelovanja Zaklade Ana Rukavina. Riječ je o ulaganju Zaklade u razvoj medicine u području hematologije i stipendiranje mladih hrvatskih hematologa. Stručno vijeće koje će činiti pet članova, istaknutih stručnjaka iz područja hematologije, odabirat će stipendiste putem javnog natječaja. Stipendije su namijenjene stručnom i znanstvenom usavršavanju u inozemstvu, a trajat će tri, šest ili dvanaest mjeseci ovisno o predloženom programu i zadatku. Cilj stipendiranja mladih hrvatskih stručnjaka je prenošenje novih saznanja i metoda u području leukemije i limfoma njihovim povratkom u Hrvatsku.

– Dolaskom na „Koncert za život“, građani će dati svoj doprinos u prikupljanju sredstava za stipendiranje i na taj način osobno pomoći razvoju medicine u Hrvatskoj u području hematologije što u konačnici vodi do spašavanja života – istaknuo je Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade.

Linker
27. travanj 2024 04:46