OLIVER DRAGOJEVIĆ

Dnevni boravak u Lisinskom

Stolići s cvijećem, gramofoni, vješalice, knjige… Sinoć se na pozornici KD Vatroslav Lisinski našlo puno toga što inače ne spada na glazbeni koncert, ali Oliver Dragojević nije ni htio da njegov povratak u Lisinski, gdje je posljednji samostalni nastup imao prije dvanaest godina, bude “samo” koncert.

Naslovljen “Momenti”, Oliverov sinoćnji nastup ujedno je bilo i prijateljsko druženje s Antom Gelom i Alanom Bjelinskim, glazbenicima s kojima surađuje od 2004. godine i koncerta u Domu sportova. Od tada je trojac odradio i velike koncerte u Parizu i New Yorku, a povratak na domaći teren donio je i opušteniju stranu Oliverove glazbe.

Stvorivši atmosferu dnevnog boravka i privatnog druženja s prijateljima, splitski je glazbenik doista ponudio publici nesvakidašnji užitak. “Nedostaješ mi ti” u salsa verziji i “Nadalina” s jazz elementima samo su neka od iznenađenja koje je Oliver priredio, u suradnji s Gelom i Bjelinskim, Lisinskom, a nije oskudijevao ni gostima. Matija Dedić pokazao je dio svoje virtuoznosti, dok se publici predstavio muški kvintet Benjamin, koji je s Oliverom otpjevao “Više mi ništa nije važno”.

Ispunjena dvorana odlično je reagirala na Oliverove improvizacije i ležernu komunikaciju, a svi koji su propustili koncert imaju mogućnost za popravni. Naime, zbog velikog interesa, Oliver će “Momente” ponoviti i večeras, 17. ožujka, u KD Vatroslav Lisinski.

Linker
19. travanj 2024 21:44