GloriaIN
INTERIJERI

DJEČJA SOBA Osmislite veseli kutak za svako dijete

Dijeliti sobu s bratom ili sestrom nije lako – ali nije ni teško policom za knjige vizualno pregraditi prostor, da svako dijete dobije svoj veseli kutak.

Dječja soba specifičan je prostor jer, uglavnom u nevelikoj kvadraturi, treba osmisliti zone za različite sadržaje. Učenje, zabavu, spavanje, skladištenje… Izazov je to veći ako ga dijeli dvoje djece. Ako sobu ne možete pregraditi, odijelite je barem vizualno – paravanom ili policom za knjige. Tako da klinci imaju zajednički kutak za igru, a privatni za učenje.

Krevete, koji zauzimaju prostor, osim standardnih na kat, možete smjestiti i jedan ispod drugoga tako da donji bude na kotače. Praktičan su izbor i multifunkcionalni ležajevi koji se mogu pospremiti uza zid. Zidove iskoristite maksimalno te montirajte police, viseće košare, kuke… jer prostora za dječje blago nikad dosta.

Najstariji trik kojim ćete u trenu promijeniti sobu je koloristička preobrazba: umjesto ustaljene sheme ružičasto/plavo poigrajte se vedrim bojama, zidove ukrasite fototapetama ili naljepnicama ili ih, ako se u vama krije umjetnička duša, oslikajte. Namještaj neka bude neutralnih tonova – bijeli, sivi ili u boji drva – kako bi mogao odgovarati svim uzrastima.

Napisala Ivana Ferenčak; Odabrala Slavica Šagolj

Linker
25. travanj 2024 23:48