Jakov Baričić
NOVA KAMPANJA

Dizajner Manuel Maligec: Protivim se konceptu odijevanja zbog drugih

Poznati dizajner lansirao je kampanju za kolekciju Waris, a tim povodom naglasio je da je sva odjeća nosiva ako imamo stav i dovoljno hrabrosti.

– Izričito se protivim konceptu odijevanja zbog drugih. Žena se ne odijeva kako bi nekog zavela ili privukla pažnju. Čini to samo i isključivo radi sebe – izjavio je Manuel Miglec čija je nova kolekcija predstavljena na ovosezonskom Schwarzkopf Cro A Porter-u.

Kolekcija mladog dizajnera objedinjuje 17 modela i jednu ideju o urbanoj, samosvjesnoj i hrabroj ženi te je zbog toga Manuel novu kolekciju nazvao prema autorici knjige Pustinjski cvijetWaris (Dirie).

– Nadovezujući se na svoju prvu kolekciju lišenu detalja i ukrasa s jasno vidljivom strukturom materijala inspiraciju pronalazim u fotografiji Roberta Mapplethorpea koja je isto tako snažna u svojoj jednostavnosti, minimalizmu i negaciji boja – ispričao je mladi dizajner koji se u ovosezonskoj kolekciji vratio bijeloj neboji i naizgled jednostavnim krojevima, a zaštitno lice kolekcije je Anja Polić iz agencije My Guys Models.

Pogledajte u fotogaleriji novu kolekciju mladog dizajnera!

Linker
25. travanj 2024 21:04