ŠARENA JESEN

Dior u Parizu - cvijeće je i dalje u modi

Poznati modni dizajner John Galliano (49) predstavio je u ponedjeljak u pariškom muzeju Rodin svoju očaravajuću novu haute couture kolekciju za modnu kuću Christian Dior.

Galliano je očito bio inspiriran ljetnim livadama Diorove rodne Normandije, a kako je riječ o jesenskoj kolekciji, očito je da cvijeće neće tako skoro izaći iz mode. Haljine su izgledale kao naopako okrenuti cvjetovi, sa slojevima latica koje kao da se prelijevaju preko širokih suknji. Revija je sličila na livadu divljeg cvijeća u cvatu.

Cvjetna tema bila je naglašena dramatično velikim, žarko narančastim “tulipanima papagajima” – simbolom poznate modne kuće – koji su se nalazili u pozadini. U skladu s temom, ekscentrični Galliano, sa slamnatim šeširom na glavi, izgledao je poput glamuroznog vrtlara.

Čak niti zvijezde u prvim redovima – poput Jessice Albe , Blake Lively i Lily Cole – nisu uspjele odvući poglede s ove zasljepljujuće izložbe boja.

Publika je bila očito fascinirana – zvijezda popularne serije “Tračerica”, Blake Lively, vrijedno je skicirala svaku haljinu, a ništa manje entuzijastična nije bila ni Jessica Alba:

– Oduševljena sam, želim biti svaki cvijet u Gallianijevom vrtu!

Linker
25. travanj 2024 01:59