ĆETIRI PITANJA

Diane Kruger: Žena sam, naravno da volim naređivati

Njemačka glumica Diane Kruger (37) u kriminalističkoj seriji ‘Most’ glumi policijsku detektivku s Aspergerovim sindromom, a hrvatski je gledatelji mogu vidjeti na kablovskom programu Fox Crime.

Što vas je privuklo da ‘Most’ odaberete za svoj prvi televizijski projekt? – Iskreno, nikada nisam htjela glumiti policajku. Igranje s pištoljima i lov na serijskog ubojicu sigurno se ne ubrajaju u moje najdraže fantazije. No, ovaj je lik toliko zanimljiv, osoba koja ima toliko mana u privatnom životu, ali ipak je savršena u svojem poslu, da sam vidjela priliku za ulogu kakvu još nisam imala.

U seriji dosta naređujete. Jeste li takvi i u privatnom životu? – Žena sam, naravno da volim naređivati. U svakom slučaju, jako dobro znam što ne želim u životu.

Kao ikona stila, kako ste se osjećali na snimanju u jednostavnim hlačama i košulji? – Mediji me vole takvom predstavljati, ali moda mi osobno ne znači mnogo. Divno je kada vas netko pohvali za vaš stil, no meni je jedino bitan posao. Ne pratim trendove, odijevam što mi se sviđa, bez pokušaja da zbog neobične haljine dobijem više prostora u novinama.

Je li vam dečko Joshua Jackson, koji je pet godina glumio u serijalu ‘Fringe’, dao koji televizijski savjet? – Nije trebao, jer ‘Most’ ima 12 epizoda pa smo ga više snimali kao film. Kod Joshue je bilo drugačije: on je devet mjeseci godišnje snimao ‘Fringe’, što doista zna biti iscrpljujuće. Sada kad je serija gotova, najsretniji je nezaposleni glumac u Hollywoodu.

Josip Jurčić

Linker
27. travanj 2024 14:34