NAJBOLJA ODLUKA

Detoksikacija - godinu započnite tretmanom čišćenja organizma

Neprekidan osjećaj umora, razdražljivost, potreba za kofeinom ili nikotinom, loše stanje kože, nadutost i drugi niz neugodnih zdravstvenih tegoba postale su svakodnevnica sve većeg broja ljudi. Kako si ih olakšati ili ih se u potpunosti riješiti, saznajte u nastavku.

Okrenemo li se oko sebe, lako ćemo ustanoviti kako se većina ljudi osjeća (i izgleda) lošije nego što bi to željeli, a pritom nisu svjesni u čemu griješe.

Ukoliko vam se na listi novogodišnjih odluka našla briga o sebi i svome tijelu, zdraviji životni stil ili kvalitetnija prehrana – detoksikacija bi trebala biti pri vrhu vaših prioriteta i to simbolično, početkom godine.

Usuđujete li se razmisliti o detoksikaciji?

Za početak izbacite otrovne tvari koje vam pomažu da izdržite dan; kofein, nikotin, gazirana pića i slatkiše, a toplo pozdravite nove namirnice kao što su svježe voće i povrće, velike količine vode te cjelovito i prirodno uzgojenu hranu.

Svemu tomu još dodajte redovitu tjelovježbu i uredan obrazac spavanja i postavili ste dobre temelje za uspješnu detoksikaciju organizma, koja kvalitetu vašeg života može okrenuti naglavačke, ali pozitivno.

Detoksikaciju je idealno provoditi u proljeće, kada bi bilo najprirodnije čistiti svoj organizam, izbaciti otpadne tvari i otrove koji su se nakupili tijekom proteklih mjeseci, a kod nekih i proteklih godina.

Knjiga pod nazivom Detox: Vodič za uklanjanje otrovnih tvari iz vašeg tijela savjetuje vam koju hranu jesti, a koju izbjegavati.

Dobra hrana: banana, slanutak, tikvice, med, leća, bučine i suncokretove sjemenke i tofu.

Izvrsna hrana: avokado, ječam, heljda, piletina, jaja, kozji i ovčji sir, proso, paprike, zobena kaša i sojino mlijeko.

Superhrana: artičoke, klice graha, cikla, smeđa riža, kupus, mrkva, agrumi, brusnice, svježa riba, đumbir, luk i češnjak, sjemenke lana, rotkvice, jagode, maline i potočarka.

Hrana koju valja izbjegavati: alkohol, kofein, čokoladice, gljive, kikiriki, sol, dimljena riba, šećer, rajčice, bijelo brašno i bijela riža, tjestenina te kvasac.

Linker
26. travanj 2024 07:58