TRIJEZNI AGENT

Daniel Craig: Više se ne smijem ni napiti u javnosti

Britanski glumac Daniel Craig (44) u novom broju magazina Vanity Fair progovorio je o ograničenjima koja dolaze s ulogom najpoznatijeg svjetskog tajnog agenta, kojeg u filmu “Skyfall” igra već treći put. Craig je šesti James Bond otkako su romani Iana Fleminga prvi put adaptirani 1962. godine u filmu “Dr. No” sa Seanom Conneryjem i sam se pobrinuo da skeptične reakcije na prvog plavušana u toj ulozi budu brzo zaboravljene.

– Ljudi koji su 40 godina u ovom poslu upozorili su me da se više neću moći napiti u pubu, provesti se, plivati gol, opustiti se ili bilo što slično, a da cijeli svijet to ne sazna. Nije da je jedino što želim napiti se, ali to je dobar primjer. Pierce Brosnan mi je rekao da je ova uloga odgovornost poput one za manju zemlju, a to se baš ne slaže s mojim karakterom – kaže Craig, koji je u prošlosti itekako znao što je zabava.

– Svašta sam radio u svom životu. Ali tužno je što sada moram misliti na ovaj način jer znate ja jako volim kafiće – iskren je Craig, sin vlasnika dvaju pubova koji danas odbija piti čak i zaštitno piće svoga alter ega.

– Nevjerojatno je koliko su mi puta poslali martini u jedanaest sati prijepodne. Mnogi su me probali nagovoriti, ali sve sam ih odbio – ponosan je naočiti glumac.

Craig je oženjen kolegicom Rachel Weisz (42) s kojom živi u New Yorku. Iz prvoga braka s Fionom Loudon ima devetnaestogodišnju kćer Ellu.

Linker
25. travanj 2024 02:52