Dani sramote španjolske princeze Cristine

Infanta je prva pripadnica kraljevske obitelji pozvana na sud – gdje će morati objasniti svoju ulogu u korupcijskoj aferi za koju je osumnjičen njezin muž Iñaki Urdangarin

Na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. španjolska princeza Cristina (47) sa svojom je jedriličarskom ekipom osvojila 20 mjesto. U nasljednoj liniji za prijestolje je sedma. Sad je napokon u nečem prva, ali teško da je to veseli: Cristina je prva pripadnica španjolske kraljevske obitelji u modernoj povijesti koja je pozvana na sudsko ispitivanje. Pred sudom će morati objasniti kakvu je ulogu imala u korupcijskoj aferi u režiji svojeg muža, bivšeg rukometaša Iñakija Urdangarina (45), koja trese zemlju još od lani. Ispitivanje zakazano za 27. travnja sad je, doduše, odgođeno, možda protiv Cristine nikad i ne podignu optužnicu, ali njezin ugled je ukaljan, a s njim i ugled dosad nedodirljive dinastije Borbón.

Pročitali ste skraćeni dio teksta o infanti Cristini. Cijeli tekst koji sadrži detalje o aferi koja potresa španjolsku kraljevsku obitelj potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 953). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 18:06