EKSKLUZIVNI INTERVJU

Dana Delany: Pokušali su me prevariti na facebooku

Karijera holivudske glumice Dane Delany prepuna je uspona i padova, no posljednjih godina smiješak joj ipak ne silazi s lica. Rođena Njujorčanka, koja rado spominje svoje irske korijene, slavu je dosegnula još potkraj osamdesetih, kada je između 1988. i 1991. glumila medicinsku sestru Coleen McMurphy u uspješnom serijalu “Kineska plaža” te osvojila dvije nagrade Emmy za najbolju glumicu. No, u karijeri 54-godišnje brinete nakon toga uglavnom su se izmjenjivale propuštene prilike i loše odabrani projekti: odbila je ulogu Carrie Bradshaw u “Seksu i gradu“, a prihvatila onu u neuspjeloj komediji “Exit To Eden”.

Ipak, tri uspješne sezone u “Kućanicama”, u koje je došla na poziv tvorca serijala Marca Cherryja, ponovno su je vratile među najtraženije američke televizijske glumice, pa ne čudi što joj je početkom godine televizijska kuća ABC ponudila glavnu ulogu u serijalu “Body of Proof”, gdje glumi liječnicu na čelu tima za sudsku medicinu. Nakon “CSI-a” i “Kostiju”, kombinacija kriminalističke i medicinske drame zasigurno nije osvježenje u televizijskom programu, a kako će uz sebe uglavnom imati manje poznate glumce, poput Nicholasa Bishopa i Jeri Ryan, očito je da će uspjeh podosta ovisiti o njezinom umijeću da šarmira gledatelje. No, to je rizik koji je Dana Delany bila spremna preuzeti.

U ekskluzivnom intervjuu za Gloriju, Delany je, pak, otkrila kako je bila žrtva prevare na najpopularnijoj društvenoj mreži – facebooku.

Koristite li se društvenim mrežama na internetu? – Ne, imam samo svoju službenu web stranicu danadelany.com i jedino ondje možete vjerovati da sam to doista ja. Imala sam neugodno iskustvo na facebooku. Netko se lažno predstavljao mojim imenom te je kontaktirao s mojim starim prijateljima iz srednje škole, tražeći od njih da pošalju naše zajedničke fotografije. Čak su pokušali izvući informacije od mojih bivših dečki, a to sam saznala sasvim slučajno, kad mi je jedan od njih poslao e-mail s pitanjem koje sam fotografije željela. Ostala sam zapanjena tim bezobrazlukom. Morala sam čak angažirati privatnog detektiva kako bih doznala tko mi to zagorčava život, jer je facebook štitio njega, kao svojeg klijenta, a ne mene. I kako je sve završilo? – Kada sam dokazala da to nisam ja, facebook je pristao ukinuti taj profil. No, odmah idućeg dana pojavila bi se još tri druga. To je borba u koju mi se ne da upuštati. I nikada nisam sa sigurnošću doznala tko se krio iza onog profila, iako sumnjam na jednu osobu.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju s Danom Delany, u kojem između ostalog priča o svojoj novoj seriji, odnosu s Bruceom Willisom i zaljubljenosti u Toma Sellecka, pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 825) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
18. travanj 2024 02:25