ZAJEDNO U TUZI

Đana Atanasovska i Ivica Šitum: Nora nam svaki dan sve više nedostaje

Roditeljima Nore Šitum, čija je bolest ujedinila, a izgubljena bitka potresla cijelu Hrvatsku, iz dana u dan sve više nedostaje njihova mala hrabra lavica, a smisao života pronašli su u osnivanju Zaklade Nora Šitum i izgradnji kuće za smještaj roditelja teško bolesne djece.

– Beskrajno smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su u samo četiri dana prikupili više od pet milijuna kuna kako bi naša Nora mogla otići na eksperimentalno liječenje u Philadelphiju i osjećamo obvezu i potrebu da sada i mi drugima pomognemo. Za Norino liječenje potrošeno je 575.654 dolara, a na računu udruge Hrabro dijete, na koji su preusmjeravane sve donacije u tu svrhu, ostalo je oko 2,188.000 ku­­­na, 53.863 eura i 9000 švicarskih franaka. Za otprilike dva mjeseca bit će i administrativno dovršeno osnivanje Zak­­lade Nora Šitum, i tada će­­­­­mo sav taj novac moći is­­­koristiti za izgradnju kuće ili adaptaciju već postojećeg ob­­­jekta za smještaj roditelja oboljele djece – govori Đana Atanasovska.

Osnivanje Zaklade za bračni par znači trajno preseljenje u Zagreb. No, Đani i Ivici treba novi početak. Život koji su prije vodili sada im se čini po­­­put davne prošlosti, a svaki od­­­lazak u grad u kojem je rođena njihova kći otvara im još svježu ranu.

– To što kažu da vrijeme liječi sve rane najgluplja je izreka koju sam čula. Nama Nora svakim danom sve više nedostaje. Kad mi netko kaže: “Ti si tako hrabra”, ne znam što bih mu rekla – ja sam napravila ono što bi svaki roditelj učinio u takvoj situaciji. A nakon svega, ne osjećam se hrabro nego tužno i prazno – kaže Đana Atanasovska.

Kristinka Šćavina Foto: Vedran Peteh

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Tužnu priču Ivice Šituma i Đane Atanasovske o tome kakav je njihov život bez Nore te o planovima za novi početak potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.961).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 07:46