RAZOTKRIVANJE

Damir Urban: Ne mogu se odreći loših navika

Riječki glazbenik Damir Urban , rođen prije 43 godine, koji je koncertom u Zagrebu predstavio svoj deseti album ‘Kundera’ – čiju je naslovnicu snimila i dizajnirala njegova 13 godina mlađa supruga Milica – svoj nekonvencionalni imidž s dugim suknjama i lakiranim noktima nikad ne bi ugrozio nečim tako uštogljenim kao što su poslovna odijela ili jahtaška odjeća

Zašto ste album nazvali “Kundera”? – Kao što su mi važna imena ljudi, tako su mi važni nazivi albuma i pjesama. Vjerujem da ime pisca Milana Kundera asocira na sve ono što će se naći na albumu.

Koja vam je omiljena knjiga tog češkog pisca? – Pri radu na tekstovima najviše me inspirirala “Besmrtnost”, koju smatram Kunderinim vrhuncem.

Kako počinjete dan? – S lošim navikama – kavom i cigaretom. No, tu je uvijek neki instrument, blok za bilješke, kompjutor… Ujutro u miru radim na tekstovima i glazbi i čudim se ljudima kad kažu da obično rade po noći. Jer, ja na večer obično zaspim na fotelji ili u krilu svoje žene.

U čemu je tajna uspješnog braka? – Ne postoji univerzalna formula, jer je uz ljubav potrebno povjerenje, razumijevanje, razgovor o stvarima koje vas smetaju i potpuna iskrenost i otvorenost prema partneru.

Koje talente vidite u desetogodišnjem sinu Maliku? – Malik tek otkriva glazbu, a zanimaju ga ples i snimanje kamerom.

Kako biste se opisali u tri riječi? – Težak sam sebi.

Kako ćete provesti ljeto? – Većinu radno: svirat ćemo, a tek potkraj kolovoza Milica, Malik i ja odlazimo na desetak dana na neki naš otok.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijelo Razotkrivanje s Damirom Urbanom pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 911) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
20. travanj 2024 12:34