Sipa/Cropix / CROPIX
VELIKI USPJEH

Dalibor Matanić trijumfirao u Cannesu

Film hrvatskog redatelja Dalibora Matanića izazvao je ovacije na jednom od najprestižnijih filmskih festivala na svijetu: ‘Zvizdan’ je prikazan u službenom natjecateljskom programu 68. Cannes film festivala nakon čega je uslijedilo desetak minuta pljeska, a publika je bila veoma dirnuta, neki i na rubu suza.

To je velik uspjeh hrvatskog filma i veliko priznanje redatelju jer je kanska publika poznata kao vrlo iskrena i nije rijedak slučaj da filmove koji im se ne svide izviždaju.

Dalibor Matanić i sam je za Novu Tv izjavio kako je jako sretan što mu je kritična publika u Cannesu pružila podršku i što im se film svidio. Našalio se da mu je drago bilo vidjeti muškarce da plaču jer se tako brišu granice i među spolovima, a za svoj film rekao je da je to još jedan njegov odgovor na mržnju.

Na crvenom tepihu uz redatelja su bili i glavni glumci Tihana Lazović, Goran Marković i Nives Ivanković.

Cannes, 170515.
Dugometrazni igrani film Zvizdan, autora Dalibora Matanica bit ce prikazan u sluzbenom natjecateljskom programu 68. Cannes film festivala.
Na fotografiji: Tihana Lazovic, Dalibor Matanic, Nives Ivankovic i Goran Markovic.
Foto: VILLARD / NIVIERE / SIPA / CROPIX
/ CROPIX
Cannes, 170515. Dugometrazni igrani film Zvizdan, autora Dalibora Matanica bit ce prikazan u sluzbenom natjecateljskom programu 68. Cannes film festivala. Na fotografiji: Tihana Lazovic, Dalibor Matanic, Nives Ivankovic i Goran Markovic. Foto: VILLARD / NIVIERE / SIPA / CROPIX

Foto: Sipa/Cropix

Tihanu Lazović odjeno je modni dvojac Lokomotiva, Luka Grubišić i Lana Puljić, a Nives Ivanković nosila je haljinu Matije Vujice.

Linker
21. travanj 2024 01:09