DORA 2009.

Cukrov i Huljić lete u Moskvu

Nova zvijezda je rođena u klanu Huljić – komentirali su mnogi pobjedu 24-godišnjeg Splićanina Igora Cukrova, koji je u subotnjoj noći s pjesmom „Lijepa Tena“ iz radionice bračnog para Hujlić, Tončija i Vjekoslave, trijumfirao na 17. Dori, hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji.

– Ovo je izvantjelesno iskustvo, presretan sam i zahvalan Tončiju i Vjekoslavi na pruženom povjerenju, a Andrea Šušnjara, koja me pratila svojim sjajnim vokalom, predivna je cura i izgleda poput vile – rekao je Igor Cukrov, široj javnosti poznat kao jedan od sudionika glazbenog reality showa Operacije Trijumf.

Kako su glasovali publika i žiri

Očito je Gospa Trsatska uslišila molitve njega i glazbenog mu gurua Huljića kad su joj se dan uoči finala pomolili u Rijeci. Novu glazbenu zvijezdu, koju je za Doru u odijelo inspirirano narodnom nošnjom odjenuo splitski modni studio Arileo, u Opatiji je pratila osam godina mlađa sestra Barbara, koja je primala čestitke na bratov mobitel. Njihovi roditelji, koji su se plakali od sreće i Igorova djevojka Adela Žarak u Splitu su slavili pobjedu, koju je presretni Tonči Huljić, dosadašnji pobjednik četiri Dore, posvetio svojim roditeljima.

No, kao i uvijek bilo je nezadovoljnika zbog poraza, pa su snuždene izraze lica imali Zrinko Tutić, autor pjesme “Zlatna rijeka”, koju je izvela Danijela Pintarić, i Alka Vuica, autorica pjesme “Daj mi jedan razlog”, koju je otpjevao Ivo Gamulin Gianni. Nezadovoljan je bio i tv producent Zvonimir Sunara Suki, dobri duh i osoba za odnose s javnošću drugoplasiranog Tomislava Bralića i klape Intrade, koji su s pjesmom “Ne damo te pismo naša” osvojili najviše glasova publike, kao i članice grupe Feminnem, miljenice žirija sa skladbom “Poljupci u boji”, koje su se već psihičke pripremile za let u Moskvu, gdje se u svibnju održava Eurosong.

A one koje nisu poharali glasovi gledatelja – poharala je viroza: Sandra Bagarić nije se plasirala u finale, dok je mlada Franka Batelić, čiji je styling u kristalićima optočenoj haljinici kreatorskoj dvojca ELFS ostavljao bez daha, pod temperaturom besprijekorno odradila nastup i plasirala se na sedmo mjesto.

Mnogi su komentirali da je ova Dora najbljeđe izdanje do sada i da joj pod hitno treba vratiti stari sjaj, a zlobnici su čak utvrdili da je jedina zvijezda bio britanski pjevač Paul Young, koji je nastupio u show programu finalne večeri.

No, zato su voditelji odlično odradili svoj posao: britki Danijela Trbović i Duško Ćurlić na pozornici Kristalne dvorane, a „pomladak“ – Iva Šulentić i Ida Prester, na duhovit i lepršav način, u Green roomu.

Marijana Marinović

Linker
20. travanj 2024 13:43