EKSKLUZIVNI INTERVJU

Christina Aguilera: Nikad se nisam sramila svojeg tijela

­Prošla godina bila je burna za američku pjevačicu Christinu Aguileru. Do­­bitnica pet Grammyja s nelagodom je gledala kako njezin album “Bionic” loše prolazi i kod kritike i kod publike, a na poslovne teškoće dovezale su se i privatne – raspao se njezin brak s Jordanom Bratmanom, stručnjakom za glazbeni mar­­keting, za kojeg se udala 2005. i 2008. dobila si­­na Maxa. Prošle se godine ljubav među njima uga­sila pa je Aguilera 14. listopada podnijela zahtjev za razvod. A onda se, u samo nekoliko mjeseci, njezin život promijenio nabolje. Zaljubila se u filmaša Matt­hewa Rutlera, kojeg je upoznala na snimanju svojeg debitantskog filma “Burleska” (u hrvatska kina dolazi početkom veljače) pa je 30. rođendan, koji je proslavila 18. prosinca, dočekala sretna.

U “Burleski” glumi Ali Rose, mladu pjevačicu koja iz provincije dolazi u Los Angeles i mašta o uspjehu. Poput Ali, i Aguilera je odrasla u siromaštvu. No, dok Ali, siroče, ne zna svoje roditelje, Christina Aguilera je često poželjela da nikada nije upoznala oca, časnika Fausta Wagnera Xaviera Aguileru, koji je nju i njezinu majku Shelly Loraine godinama psihički i fizički zlostavljao. Tek kad se njezina majka odlučila na razvod, a tada je Aguileri bilo sedam godina, nasilje je prestalo. Pjevačica se nikada nije ustručavala govoriti o tim mračnim danima pa se tako i u intervjuu za Gloriju, u luksuznom losanđeleskom hotelu Four Season, nekoliko puta osvrnula na djetinjstvo. Ipak, radije je govorila o “Burleski”.

­­

Zašto ste odabrali “Burlesku” za glumački debi? – Nisam htjela da moj prvi film bude mjuzikl, nego nešto što nije povezano s mojom glazbenom karijerom. No, nisam mogla odoljeti ponudi za “Burlesku” jer mi je uloga bila vrlo bliska.

Kako je bilo glumiti sa Cher? – Od Cher sam dobila nebrojeno dobrih savjeta o glumi, ali i o životu. Prije je nisam poznavala, a sad mi se čini kao da smo dugogodišnje prijateljice. Vrlo je otvorena i suosjećajna. Iako smo i ona i ja zvijezde, nikada se nismo natjecale čija je uloga važnija, niti tko će dobiti veću garderobu. Bila sam pomalo nervozna kad smo se trebale upoznati jer sam htjela izgledati najbolje što mogu, međutim taj dan sam bila u gužvi pa se nisam stigla srediti. A znala sam da joj je producent filma, koji ju je nagovarao da prihvati ulogu, rekao da je obožavam toliko da bih pila vodu u kojoj se kupala. Kad su nas upoznavali, rekla sam: “Ja sam ta koja želi piti vodu iz tvoje kade”, a ona se nasmijala, zagrlila me i rekla mi: “Dobro došla”.

­­

Kako ste se osjećali snimajući plesnu scenu u kojoj na sebi nemate ništa osim lepeze od perja? – Iako sam nosila gaćice i grudnjak u boji kože, tako da nisam bila gola nego sam samo izgledala tako, nije mi bilo svejedno kad smo počeli snimati scenu u kojoj mi plesači trgaju odjeću i ja ostajem na sceni samo s dvije lepeze. No, nakon nekoliko ponavljanja već sam bilo toliko umorna da sam zaboravila kako izgledam i samo sam htjela što prije snimiti scenu. Uostalom, nikada se nisam sramila svojeg tijela i seksualnosti.

Snimili ste mnogo provokativnih fotografija i spotova. Bojite li se dana kad će ih i sin vidjeti? – Seksualnosti se ne treba sramiti. Golo tijelo nije vulgarno i opsceno. Važno je samo s djecom otvoreno i iskreno razgovarati, a oni će već sami shvatiti što je prirodno i dobro. Kad od njih panično skrivate golo tijelo i učite ih da ga se moraju sramiti, na najboljem ste putu da napravite od njega pervertita. Zato ću sa sinom razgovarati i normalno mu sve objasniti, pa će znati da ima mamu koja se brine za njega, kod kuće se s njim igra i stavlja ga na spavanje, ali kad on zaspi odlazi snimiti album ili film. A kako ćete mu objasniti scenu u kojoj vas vidi kako spavate s muškarcem? – Uh, teško pitanje… Jednostavno ću mu kazati da je to gluma i da je to bio mamin posao.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju s Christinom Aguilerom pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 838) ili se pretplatite na PDF izdanje

­

Linker
19. travanj 2024 20:37