ŠTOVATELJ ŽENSTVENOSTI

Christian Louboutin slavi 20 godina crvenih potplata

Predstavom u znamenitom pariškom kabareu Crazy Horse slavni dizajner cipela Christian Louboutin (49) obilježit će dva desetljeća od otvaranja svog prvog butika u glavnom gradu Francuske. Te 1991. godine Christian se pobrinuo da mu prva mušterija ne bude nitko drugi doli princeza Caroline od Monaka , kojoj vjerojatno mora zahvaliti barem djelić svoga zvjezdanog uspjeha. Trenutak valja primjereno obilježiti, pa je Louboutin pozvan da bude prvi gostujući dizajner u povijesti pariškog kabarea Club Le Crazy Horse.

Andree Deissenberg, izvršni upravitelj kabarea, rekao je kako su Louboutin i Crazy Horse simboli pariškog života bez ograničenja i kreativnog svijeta modernih čuda te dijele istu inspiraciju ženama. Stoga je Louboutin bio očekivani izbor za prvog gostujućeg redatelja u povijesti ustanove.

Louboutin je pripremio čak četiri jedinstvene predstave za Crazy Horse, nadahnjujući se u širokom rasponu od slikarskih remek-djela do hip-hop glazbe, ali uvijek imajući u vidu svoj osobni pogled na ženstvenost u svim njenim oblicima. Prvi šou naziva “Feu”, tj. vatra, premijerno će biti odigran 4. ožujka, a na programu će ostati do kraja svibnja. Louboutinu pomaže koreografkinja i plesačica Patricia Folly iz Crazy Horsea, ali i niz drugih umjetnika, poput glazbenika Davida Lyncha, video umjetnika Gillesa Papaina i Youssefa Nabila, koji je kreirao postere.

– Crazy Horse je pariški spomenik i ikona plesne umjetnosti, fantastično i suvremeno slavlje ženstvenosti, a ja sam zainteresiran za sve što nju potiče i što joj se klanja – rekao je dizajner za britanski Vogue, otkrivajući i naglaske svoje predstave.

– Zbog onoga čime se bavim usmjeren sam više na donji dio tijela, na jezik nogu koji može izraziti svaku emociju, pa kroz njega tijelo, ne odajući mnogo, postaje vatra.

U najavi događaja Louboutin je pozirao u tradicionalno kričavoj odori voditelja programa uz dvije gole djevojke visoko podignutih nogu, na kojima su naravno popularne “lubutanke”. Svoju obljetnicu popularni dizajner obilježit će i knjigom o svojim najuspjelijim djelima, u kojoj će o njemu govoriti i Dita von Teese , Diane von Furstenberg , Kristin Scott Thomas i druge slavne obožavateljice Louboutinovih dizajna.

Linker
25. travanj 2024 03:13