POVRATAK NA SCENU

Cher: Mlađi dečki su najslađi

Knjiga se ne ocjenjuje prema koricama – ta stara izreka mogla bi se primi­jeniti i na Cher. Kad je došla na in­­tevju u losanđeleski hotel Four Se­­asons, prvi dojam bio je – izgleda nestvarno. Napadno zategnutog li­­ca, odjevena u kostim zlatne boje, 64-godišnja američka pjevačica i glumica djeluje poput žive skulpture, no kad progovori, dojam se u trenutku mijenja.

Iznimno pričljiva, a pritom i iskrena, Cher priznaje da se teško nosi sa starenjem – i privatno i profesionalno. Posljednju veliku ulogu ostvarila je 1999. u filmu “Čaj s Mussolinijem”, a zadnji album “Living Proof” 2001. Posljednje tri godine uglavnom je nastupala samo u Las Vegasu, gdje je imala dva koncerta tjedno, a u medijima se spominjala samo kad se pisalo o njezinoj kćeri Chastity, koja je promijenila spol i postala muškarac Chaz.

Zato je vijest da se Cher potkraj 2010. vraća na scenu ulogom u filmu “Burleska”, zazvučala poprilično nevjerojatno. Re­­datelj debitant Steve Antin nagovorio ju je na ulogu Tess, vlasnice noćnog kluba dobrog srca i britkog jezika, a uz nju glumi i Christina Agu­­ilera. Nakon filma, koji u hrvatska kina dolazi u veljači 2011., Cher za iduću godinu najavljuje i novi album, a kako je već nekoliko mjeseci u ro­­mantičnoj vezi s desetak godina mlađim ko­­mičarem Ronom Zimmermanom, očito je da u njezinom životu opet vlada sreća.

Što je vam je bilo najteže na snimanju? – Dugotrajno stajanje na štiklama. Bilo je teško svim curama, od kojih najstarija nije imala ni trideset godina, a onda možete zamisliti kako je bilo meni – 16 sati na dan stajati i plesati u štiklama. I inače imam problema s nogama, a štikle su sve samo pogoršale.

Kakve probleme? – Nije samo problem s nogama, bole me i le­­đa, vrat, koljeno… Godinama sam u ovom po­­slu i tijelo mi vraća sve ono što sam mu činila. A noga je posebna priča jer mi je prije dosta godina u teretani na nju pao uteg i slomio je. Bio je to gadan, otvoreni prijelom, a ja nisam slušala liječnika koji mi je rekao da moram dobro zacijeliti kost. Samo sam mislila kako se što prije moram vratiti na scenu. I zato danas patim.

Što se ljubavnih veza tiče, mislite li i dalje da je mlađe slađe? – Na određeni način da, ali sada sam toliko stara da su i starci za mene mladići.

Jeste li sada zaljubljeni? – Jesam. Imam vrlo dobrog dečka i lijepo nam je zajedno. Što vas održava mladom u duši? – Ja sam jednostavno djetinjasta.

Što biste izdvojili kao pozitivnu stvar kod starenja? – Ništa. Apsolutno, ništa.

Zar vas ne mogu oraspoložiti ni izjave obožavatelja da i dalje izgledate fantastično? – Naravno da takve izjave uvijek laskaju, ali ako me netko pita za istinu o starenju, ono nije sjajno. Danas mi nije ništa bolje, ni zabavnije, niti sam pametnija nego što sam bila s 40. Nemojte me pogrešno shvatiti, nije meni danas loše, naprotiv, imam divan život u kojem uživam, ali kad me netko pita bih li radije imala 40 godina ili 64, naravno da ću odgovoriti – 40. Pa, nisam glupa.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve što je pjevačica i glumica bez dlake na jeziku rekla o svojoj prošlosti, karijeri, djeci i ljubavima pročitajte u tiskanom izdanju Glorije Glam ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
20. travanj 2024 17:59