Sipa/Cropix
ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT

Charlize Theron slavi 39. rođendan - trnovit životni put južnoafričke ljepotice

O lijepoj oskarovki rodom iz Južnoafričke Republike u zadnje vrijeme piše se najviše u kontekstu njenog ljubavnog života; njena veza s kolegom glumcem Seanom Pennom (53) cijelu ovu godinu intrigira javnost.

Charlize Theron koja 7. kolovoza slavi 39. rođendan sa bivšim suprugom Madonne i Robin Wright pronašla je ljubavnu sreću, a zajedno odgajaju i njenog sinčica Jacksona kojeg je posvojila prije 2 godine.

No Charlize iza sebe ima i respektabilnu karijeru modela i glumice. Rođena u malom gradiću blizu Johannesburga Charlize je do 16. godine živjela na farmi da bi nakon što je pobijedila na lokalnom natjecanju ljepote otputovala u Europu gdje je u Italiji i Francuskoj radila kao model.

Nakon toga je pohađala baletnu školu u New Yorku i htjela postati profesionalna plesačica. No ozljeda koljena spriječila ju je u tome pa je odlučila krenuti u Los Angeles i okušati se u glumi.

Prvu zapaženiju ulogu ostavaruje u filmu Đavolji odvjetnik 1997. nakon čega je njena karijera krenula uzlaznom putanjom. Za ulogu u filmu Čudovište 2003. godine dobila je Oscara za najbolju glumicu.

Zanimljivo je da Charlize engleski nije materinji jezik, već je to Afrikaans, jezik koji se govori u Južnoafričkoj Republici i Namibiji i svojevrsna je inačica nizozemskog. Charlizini roditelji nizozemskog su i francuskog porijekla.

Sama glumica priznala je kako je na početku imala problema s engleskim, pogotovo joj se bilo teško riješiti naglaska. Charlize je 2007. dobila američko državljanstvo, no zadržala je i južnoafričko.

Život lijepe glumice obilježila je i obiteljska tragedija; kada je imala 16 godina njena je majka u samoobrani ubila njenog oca koji ju je napao u alkoholiziranom stanju.

Charlize je gotovo 9 godina provela u vezi s irskim glumcem Stuartom Towsendom. Nakon njihova prekida 2010. nije ju se povezivalo s nikakvim muškarcem sve dok početkom 2014. Sean Penn nije ušao u njen život.

Kako se slavna glumica mijenjala zadnjih 15- ak godina možete pogledati u fotogaleriji!

Linker
26. travanj 2024 11:15