SAMO ZA GLORIJU

Charlize Theron pjeva hrvatsku himnu

Rada Borić, direktorica Centra za ženske studije i jedna od najmoćnijih feministica svijeta – po izboru časopisa Forbes – opisala je za Gloriju kako je s holivudskim glumcima putovala u Kongo, na otvorenje centra za žene žrtve nasilja, čiju je gradnju potaknula njena prijateljica, redateljica Eve Ensler. Tako je, između ostalog, opisala i zanimljivu zgodu s holivudskom divom Charlize Theron:

Nakon večere – avokada, sočnih rajčica i manga – servirane uz bazen, noć smo proveli u hotelskim sobama pod zaštitnim mrežama jer je doba kiša i komaraca. Sutradan smo nastavili put prema Demokratskoj republici Kongo, a duga vožnja bila je dobra prigoda da se međusobno bolje upoznamo. Tako mi je južnoafrička ljepotica Charlize Theron otkrila da još od djetinjstva obožava bakalar, sarmu i palačinke, jer je mnoge Božiće provela u kući svoje prijateljice Ivane.

– Hoćeš da ti otpjevam hrvatsku himnu? – ozbiljno me upitala, otkrivajući mi svoje čvrste veze s Hrvatskom. Do kraja našeg boravka u Africi, uz domaće pivo primus i potajice pušeći, smišljale smo gdje bi na Jadranu mogla ljetovati. Otočić Radej ili Dubrovnik, još ćemo vidjeti.

– Pozdravi mi Lenku i Radu Šerbedžiju. On odlično sprema roštilj – rekla mi je te večeri Charlize.

Ekskluzivne fotografije i cijeli tekst Rade Borić o odlasku s holivudskim glumcima u Kongo pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 841) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 00:38