ZDRUŽENIM GLASOVIMA

Četiri pjevačke dame vokalima čestitaju Božić

Ivana Radovniković , bivša divasica Maja Vučić , nekadašnja pjevačica grupe “Neki to vole vruće”, a danas samostalna umjetnica Branka Delić te Ivana Kindl afirmirane su pjevačice koje povezuje prijateljstvo, sklonost sličnom glazbenom izričaju i potraga za uvijek novim izazovima. Zato su, pod imenom “Four Ladies”, odlučile zajednički snimiti pjesmu i spot “Sretan Božić” kako bi svojim obožavateljima i onima koji će to tek postati pružile radost blagdana i toplih ljudskih poruka iskazanih glazbom.

Tekst pjesme napisala je Branka Delić, a glazbu potpisuje Silvestar Dragoje Šomi iz Brankine stare grupe “Neki to vole vruće”. Za snimanje spota zadužen je, pak, Tomislav Pović.

Ivana Radovniković, koja svoje vokalne mogućnosti omjerava i pjesmama Arethe Franklin i Whitney Houston, najveće je uspjehe ostvarila u inozemstvu, gdje se njena pjesma “Samo probaj” plasirala na radijskim top listama više od osamdeset zemalja. Pjesma „Danas igraš sam“, za koju je nedavno predstavila spot , već osvaja domaću i inozemnu publiku.

– Veseli me naša zajednička suradnja jer jako cijenim sve ono što cure imaju iza sebe u glazbenoj karijeri, kao i njihovu predanost i radišnost. Na našoj sceni najčešće slušamo suradnje u obliku dueta, pa vjerujem kako je ovo idealna prilika da publici ponudimo nešto drugačije jer će na našim koncertima uživati u kvalitetnoj glazbi u svim kombinacijama – rekla je Ivana Radovniković.

Branka Delić je nakon višegodišnje pauze izdala drugi po redu samostalni album nazvan “Samo ljubav”. Najavila ga je istoimenim singlom za koji je glazbu napisala zajedno sa Šomijem, tekst samostalno, a aranžman je djelo jazz gitarista Luke Udjbinca, koji se i sam nedavno otisnuo u pjevačke vode.

– Pjesma “Sretan Božić” odiše životnom radosti koja naročito dolazi do izražaja u blagdansko vrijeme. Njenu afirmativnu poruku, zbog koje smo sve četiri odmah osjetile zajedničku emociju, nastojat ćemo prenijeti publici.

Maja Vučić svoje je glasovne mogućnosti iskazala podjednako kroz suradnju s grupom Divas te u kasnijoj samostalnoj karijeri. UNICEF-ova humanitarka u svibnju 2010. godine predstavila je singl “Bit će ti žao”, kojim je označila zaokret u svojoj diskografiji.

Ivana Kindl se, kao posljednja članica novog zvjezdanog kvarteta, može pohvaliti ovogodišnjim PORIN-om za najbolju vokalnu izvedbu, ostvarenu na koncertu duhovne glazbe “Gospel” u kazalištu Komedija. Valja se sjetiti i da je Ivana pobjednica druge sezone emisije Zvijezde pjevaju.

Nova božična pjesma bit će snimljena već ove nedjelje, pa ju publika može početi nestrpljivo očekivati.

Linker
24. travanj 2024 14:04