Foto: Colourbox
PRIPREME ZA LJETO

CELULIT Ljetni neprijatelj broj 1 - ne odustajte od borbe

Iako istraživanja pokazuju da ga više od 90 posto žena ima u nekom obliku, celulit se i dalje smatra najvećim neprijateljem ženskog izgleda te ga se mnoge dame pokušavaju riješiti pod svaku cijenu.

Borba protiv neprijatelja dobrog izgleda broj 1 posebice se aktivira pred ljeto i u ljetnim mjesecima kada su kritična područja izložena na plaži.

Ukoliko se i vi nalazite u velikoj većini koja vodi borbu s celulitom, donosimo vam nekoliko savjeta kako barem malo umanjiti vidljivost tog neprijatelja lijepog izgleda.

Saznajte na kojem ste stupnju!

Kako biste se učinkovito borili protiv celulita, dobro je saznati na kojem ste stupnju i koliko je stanje alarmantno pa u skladu s time planirajte daljnje tretmane i aktivnosti.

1. stupanj celulita: nema vidljivog celulita prilikom stajanja ili ležanja, no postaje vidljiv ukoliko pritisnte kožu 2. stupanj celulita: celulit je vidljiv dok stojite, no ne vidi se dok ležite 3. stupanj celulita: celulit je vidljiv i dok stojite i dok ležite

Pokrenite se!

Celulit se zadržava na područjima tijela gdje je loša cirkulacija, što znači da ćete ga se bez tjelesne aktivnosti teško rješiti. Trčanje, plivanje i brzo hodanje su najbolji oblici tjelovježbe koji će učinkovito potaknuti cirkulaciju i na taj način umanjiti vidljivost celulita.

Uradi sam!

Samomasaža, suho četkanje tijela i dobar piling samo su neki od ‘kućnih tretmana’ koji mogu pomoći u rješavanju ovog neugodnog neprijatelja ženskog izgleda. Posvetite se kritičnim područjima svakodnevno i pratite rezultate.

Linker
27. travanj 2024 00:00