U NOVOM BROJU GLORIJEGLAM

Cate Blanchett: Hollywood je samo posao

Australska glumica jedna je od kandidatkinja za ovogodišnjeg Oscara za svoju ulogu u filmu Woodyja Allena Blue Jasmine, no Cate Blanchett nije tipična hollywoodska zvijezda: ne trči za samopromocijom, ne puni stranice tabloida skandaloznim ispadima, ne mijenja svaki čas partnere.

Kako kaže, Hollywood je za nju samo posao. Čak i ne živi među filmašima na Beverly Hillsu, već se preselila u rodnu Australiju kako bi svoja tri sina odgajala daleko od razmaženog i privilegiranog filmskog svijeta.

No 44-godišnja Australka zato je definitivno jedna od vladarica crvenih tepiha: miljenica u modnim krugovima prošle je godine postala zaštitno lice Armanijevih parfema.

– Cate je utjelovljenje žene za koju ja kreiram – razdragano je izjavio modni kreator, a ona je priznala da je s prvim novcem koji je zaradila kao glumica kupila Armanijev kostim što se pokazalo kao odlična investicija jer ga još i danas nosi. Time je dala naslutiti da joj počeci nisu bili nimalo laki:

– Odrasla sam u besparici, a moja je obitelj dobro upoznala onaj panični strah koji osjetiš kad nema novca i ne znaš hoće li ga biti – ispričala je glumica svoje teške početke.

Gdje se zaposlila sa samo 14 godina, što je sve studirala, koji ju je porok spojio sa suprugom, što misli o svom porculanskom tenu i još mnogo toga o ovoj vrhunskoj glumici i modnoj ikoni možete pročitati u novom izdanju GlorijeGLAM koji je na kioscima od 10. veljače.

Marta Štoos

Linker
26. travanj 2024 07:49