ZVIJEZDE U PROBLEMIMA

Cameron Diaz muči crvenilo, Jessicu Chastain preosjetljiva koža

Problemi s kožom muče i mnoge holivudske ljepotice. Crvenokosa Jessica Chastain (36), kojoj je uloga u filmu “Zero Dark Thirty” ove godine donijela nominaciju za Oscara, zbog nježne porculanske puti mora izbjegavati kreme s kemijskim dodacima. Stoga se njeguje preparatima Usana Sense, koji ne sadrže paraben, te kremama June Jacobs, koje “brišu” hiperpigmentacijske mrlje.

Keira Knightley (28), zvijezda filma “Ana Karenjina”, od puberteta se bori s aknama. Probala je razne preparate, a trenutačno koristi kreme Barefoot Botanicals na bazi maslačka, ruže, hamamelisa, aloe vere i ulja jojobe.

Njezina kolegica Cameron Diaz (40) se, pak, muči s rosaceom – crvenilom i upalnim procesima – a pomažu joj preparati s D vitaminom i kortizonom, koji djeluju protuupalno. Među ljepoticama s osjetljivom kožom je i Jennifer Lawrence (22), ovogodišnja dobitnica Oscara za ulogu u filmu “U dobru i zlu”, no ona nema tako drastičnih problema kao Keira i Cameron. Koža joj je “samo” suha, a njeguje ju kozmetikom Stuart Kaplan – preparatima istoimenog kalifornijskog dermatologa čije su pacijentice mnoge holivudske ljepotice.

Među njima i Anne Hat­haway (30), ovogodišnja dobitnica Oscara za sporednu ulogu u filmu “Jadnici”. Nikad ne izlazi iz kuće bez kreme sa zaštitnim faktorom, a za šminkanje koristi isključivo mineralni make-up. On je, naime, proizveden u kontroliranim farmakološkim uvjetima pa se preporučuje svim ženama s netolerantnom kožom.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 12:23